ΑΘΗΝΑ
22:12
|
02.05.2024
«Το μίσος οδηγεί στον εκφασισμό», τονίζει και η Νέα Αριστερά.
Φωτογραφία αρχείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το βίντεο της ομοφοβικής επίθεσης εναντίον των δύο τρανς ατόμων στη Θεσσαλονίκη κοινοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, καταδικάζοντας το περιστατικό και κάνοντας λόγο για φασισμό και ρατσισμό που ελλοχεύουν στην κοινωνία.

«Αποτροπιασμός. Ανεβάζω το βίντεο από τη χθεσινή επίθεση της μάζας εναντίον δύο τρανς ατόμων, στο πιο κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης. Σας καλώ να το δείτε, για να αναλογιστούμε μαζί το μέγεθος της παρακμής, και του φασισμού και ρατσισμού που ελλοχεύουν στην κοινωνία μας. Όταν ο κυρίαρχος λαός μετατρέπεται σε όχλο δεν έχουμε τίποτα καλό να περιμένουμε για το μέλλον. Ήρθε η ώρα οι προοδευτικοί πολίτες να πάρουμε τη χώρα στα χέρια μας. Φαίνονται περισσότεροι γιατί το σκοτάδι πάντα κάνει πολύ θόρυβο. Είμαστε περισσότεροι και είμαστε στο φως», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Νέα Αριστερά: Το μίσος οδηγεί στον εκφασισμό

Το περιστατικό καταδίκασε, με ανακοίνωσή της, και η Νέα Αριστερά: «Οι εικόνες από τη Θεσσαλονίκη σοκάρουν: ένας όχλος επιτέθηκε σε δυο τρανς άτομα και μόνο από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Η τρανσφοβία και το μίσος για ο,τι θεωρείται “διαφορετικό” οδηγούν στον εκφασισμό της καθημερινής ζωής», τονίζεται από το γραφείο τύπου του κόμματος.

«Τα όσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη απαιτούν άμεσα μέτρα: για τη σεξουαλική εκπαίδευση στα σχολεία, για την αντιμετώπιση της νεανικής βίας, για την προστασία του δικαιώματος κάθε ατόμου να κυκλοφορεί ελεύθερα στο δημόσιο χώρο. Η ποιότητα της Δημοκρατίας μας εκεί κρίνεται. Στο δικαίωμα όλων στην ασφάλεια και στον σεβασμό», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Την καταδίκη του εξέφρασε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης. «Καταδικάζουμε με τον πλέον απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο τη χυδαία, ομοφοβική επίθεση στην καρδιά της πόλης. Η αποδοχή είναι δείγμα Πολιτισμού και Δημοκρατίας. Στην πολύχρωμη, συμπεριληπτική Θεσσαλονίκη του σεβασμού στη διαφορετικότητα δεν υπάρχει χώρος για ρατσιστικές συμπεριφορές» είπε χαρακτηριστικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα