ΑΘΗΝΑ
11:02
|
04.05.2024
1.000 μετανάστες μέσα σε δύο μήνες έφτασαν στην Κρήτη, έναντι 683 καθ' όλη τη διάρκεια του 2023.
200 νέες αφίξεις από το πρωί του Σαββάτου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα ακόμα σκάφος με πρόσφυγες και μετανάστες, το τρίτο μέσα σε 24 ώρες, εντοπίστηκε το πρωί, νότια των Χανίων, καθώς ενισχύονται από την αρχή της χρονιάς οι μεταναστευτικές ροές προς την Κρήτη.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, το τελευταίο συμβάν αφορά σε μια μικρή βάρκα στην οποία επέβαιναν 35 άτομα, η οποία έφτασε στην παραλία της Τρυπητής στα νότια της Γαύδου. Σύμφωνα με πληροφορίες στη βάρκα επέβαιναν 27 άντρες, 6 παιδιά και δυο γυναίκες που στην πλειοψηφία τους δήλωσαν Αιγύπτιοι.

Το βράδυ του Σαββάτου, πλοιάριο με περίπου 90 μετανάστες, εντοπίστηκε σε απόσταση 60 ναυτικών μιλίων ανατολικά των Καλών Λιμένων Ηρακλείου, ενώ το πρωί του Σαββάτου 60 ακόμα μετανάστες εντοπίστηκαν στην περιοχή Κερατίδες, 2 χιλιόμετρα ανατολικά από την Παλαιόχωρα στα νότια του νομού Χανίων.

Ενδεικτικά για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών στην Κρήτη είναι τα στοιχεία του Λιμενικού, σύμφωνα με τα οποία το 2023 έφτασαν σε Γαύδο και Κρήτη 683 πρόσφυγες και μετανάστες ενώ μόνο στους δυο πρώτους μήνες του 2024 οι αφίξεις έφτασαν στις 781 και με τις τελευταίες διασώσεις ξεπέρασαν τις 1000.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανία: εντοπίστηκε τάφος μισθοφόρου που πολέμησε στην Ουκρανία

Σάμος: Δολοφονία 70χρονου από την κόρη του

Βόλος: Φωτιά το πρωί σε δασική έκταση στο Πήλιο

Αναβλήθηκε η απόφαση για το κλείσιμο του Al Jazeera στο Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα