ΑΘΗΝΑ
00:15
|
02.05.2024
Η ομάδα που αποδοκίμασαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ως «σκουπίδι» επιτέθηκε εναντίον και ενός αστυνομικού.
Φραστική επίθεση στον Κασσελάκη στη Θεσσαλονίκη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη προκάλεσε η επίθεση που δέχτηκε, χθες (10/3) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης από ομάδα κουκουλοφόρων έξω από τον κινηματογράφο «Ολύμπιον» της Θεσσαλονίκης. Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός με παραγγελία της προς τον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητά διενέργεια έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί αν διαπράχθηκαν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.  

Η ίδια ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε εναντίον του αστυνομικού που βρισκόταν στην είσοδο του κινηματογράφου, χτυπώντας τον στο πρόσωπο με το κράνος που κρατούσε.

Η παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου:

Χθες, 10/3/2024, ομάδα κουκουλοφόρων, που συμμετείχαν σε συγκέντρωση των ΛΟΑΤΚΙ κατά της ομοφοβικής επίθεσης εναντίον δύο τρανσέξουαλ ατόμων στη Θεσσαλονίκη, δημιούργησαν επεισόδια έξω από τον κινηματογράφο “Ολύμπιον” στο κέντρο της πόλης, όπου πραγματοποιείται το Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Θεσσαλονίκης, προπηλακίζοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανο Κασσελάκη και επιτιθέμενοι εναντίον του αστυνομικού που βρισκόταν στην είσοδο του κινηματογράφου, τον οποίο και τραυμάτισαν.

Εν όψει των ανωτέρω παρακαλούμε να προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες για τη διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων, όπως διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια, διατάραξη κοινής ειρήνης κλπ, εποπτεύοντας και τη διενεργούμενη ήδη αυτεπάγγελτη αστυνομική προανάκριση, καθώς και για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών και να μας ενημερώσετε σχετικώς.

Η στιγμή της έντασης έξω από τον κινηματογράφο «Ολύμπιον»:

Πατήστε μέσα για να δείτε το βίντεο

Όλα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής, όταν ο Στέφανος Κασσελάκης έφτασε στον κινηματογράφο «Ολύμπιον» όπου πραγματοποιείται το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Ομάδα κουκουλοφόρων, που σύμφωνα με πληροφορίες ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, τον αποδοκίμασαν με βρισιές όπως «σκουπίδι» και τον αποκαλούσαν «καταπιεστή».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα