ΑΘΗΝΑ
16:22
|
27.04.2024
Κασσελάκης, Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης και Χαρίτσης ευχήθηκαν στον Έλληνα σκηνοθέτη για τα 4 Όσκαρ που κέρδισε το «Poor Things».
Γιώργος Λάνθιμος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πολλά «μπράβο» έλαβε ο Γιώργος Λάνθιμος από την πολιτική ηγεσία του τόπου για το γεγονός ότι απέσπασε 4 Όσκαρ για την ταινία του «Poor Things».

Στέφανος Κασσελάκης

Συγχαρητήρια στον Γιώργο Λάνθιμο απέστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά τα τέσσερα βραβεία Όσκαρ που απέσπασε η ταινία Poor Things. 

«Τα φώτα στραμμένα στο μεγαλείο της Τέχνης. Συγχαρητήρια για τα τέσσερα Όσκαρ που απέσπασε το Poor Things, στον Γιώργο Λάνθιμο. Έναν άνθρωπο που πέρασε τα σύνορα της πατρίδας μας για να μεγαλουργήσει στο διεθνές σινεμά», έγραψε σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Mε κόπο, επιμονή στις ιδέες του και πίστη στο κινηματογραφικό του όραμα. Ας μας επιτρέψει να μοιραστούμε τη χαρά του και να προσπαθήσουμε ώστε κάποτε οι Έλληνες δημιουργοί του σινεμά να μη χρειάζεται να εγκαταλείψουν τη χώρα τους για να πραγματοποιήσουν τα παγκόσμια όνειρά τους», πρόσθεσε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

«Χίλια μπράβο στον Γιώργο Λάνθιμο για τις 4 διακρίσεις που κατέκτησε στα φετινά Όσκαρ με την ταινία του «Poor Things». Η ξεχωριστή ματιά και η μοναδική αφηγηματική του δεινότητα δεν καθήλωσαν, απλώς, τους φίλους του κινηματογράφου, αλλά γέμισαν με υπερηφάνεια όλες και όλους μας. Στο πρόσωπο και στο έργο του Γιώργου καθρεφτίζεται η Ελλάδα της διαρκούς αναζήτησης, της δημιουργίας και της προόδου.

Νίκος Ανδρουλάκης

Τα συγχαρητήριά του εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης για την απονομή τεσσάρων Όσκαρ στην ταινία Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου.

Σε ανάρτησή του στο Χ ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε:

«Το Poor Things μας έκανε πλουσιότερους σε υπερηφάνεια για το ελληνικό δημιουργικό ταλέντο. Συγχαρητήρια Γιώργο Λάνθιμε για το … τετράποντο!»

Αλέξης Χαρίτσης

«Η Τέχνη δεν προσφέρεται ούτε για εθνικούς θριάμβους ούτε για εθνικές τραγωδίες. Ανήκει στους δημιουργούς της και σε όλους εμάς που την απολαμβάνουμε, με τον υποκειμενισμό που αυτή πάντα εμπεριέχει», αναφέρει σε δημοσίευση του ο πρόεδρος της ΚΟ Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης.

«Προσωπικά, εκτίμησα περισσότερο την “Ζώνη Ενδιαφέροντος” και την “Ανατομία μιας Πτώσης”», σχολιάζει και προσθέτει: «Οι δύο ταινίες όμως που σάρωσαν στα φετινά Όσκαρ είναι και αυτές εξαιρετικές δημιουργίες που συνομιλούν με την εποχή τους.

Η υπόθεση της γυναικείας χειραφέτησης ιδωμένη μέσα από το μοναδικό πρίσμα του Γιώργου Λάνθιμου στο Poor Things και η φρίκη του πολέμου, των πυρηνικών αλλά και της Μακαρθικής δυστοπίας στο Oppenheimer, ξεδιπλώθηκαν μπροστά στα μάτια μας στις κινηματογραφικές αίθουσες. Συγχαρητήρια σε όλους τους δημιουργούς!».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα