ΑΘΗΝΑ
08:17
|
28.04.2024
Στις 11 το πρωί στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου οι πλημμυροπαθείς αγρότες και κτηνοτρόφοι ζητούν λύσεις.
Στον απόηχο των αγροτικών κινητοποιήσεων του τελευταίου διαστήματος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τους πληγέντες από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτέμβρη αγρότες της Θεσσαλίας, που χθες Κυριακή 10 Μαρτίου συγκεντρώθηκαν στο Κιλελέρ για να τιμήσουν αγωνιστικά την επέτειο του ξεσηκωμού των κολίγων στον απόηχο των μπλόκων και των μεγάλων αγροτικών κινητοποιήσεων, θα συναντηθεί σήμερα Δευτέρα στις 11 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η αντιπροσωπεία των αγροτών, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αποτελείται από 15 μέλη, ενώ στο τραπέζι της συνάντησης θα τεθούν όλα τα ζητήματα που έχουν σχέση με τις πλημμύρες, όπως το θέμα της Λίμνης Κάρλας όπου περίπου 120.000 στρέμματα παραμένουν κάτω από το νερό, αλλά και των αποζημιώσεων και των απαραίτητων έργων υποδομής στην περιοχή.

Όπως διαμηνύουν οι Θεσσαλοί αγρότες, που τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποίησαν μαζικές συσκέψεις, «δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια μέχρι να βρεθούν λύσεις» υπογραμμίζοντας ότι εκτός από τα προβλήματα που προκάλεσαν οι πλημμύρες στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις, υπάρχουν και άλλα ζητήματα που ανακύπτουν για τη δημόσια υγεία και τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα.

Οι αγρότες αναμένεται να ζητήσουν από τον πρωθυπουργό 100% αποζημίωση για καλλιέργειες και αγροτικό εξοπλισμό, αναπλήρωση εισοδήματος των κτηνοτρόφων, και έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης με ευθύνη του κράτους.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στο Master Plan, που του παρουσίασε πριν λίγες ημέρες, η Ολλανδική εταιρεία «HVA International» για την διαχείριση των υδάτων και των πλημμυρών με σκοπό την «ανασυγκρότηση» της Θεσσαλίας.

Σε αυτό περιγράφονται μεταξύ άλλων δράσεις για ενισχύσεις αναχωμάτων, φραγμάτων, ειδικές προτάσεις όπως αυτή για την αποφυγή μελλοντικών πλημμυρών στη Λίμνη Κάρλα, την προστασία των πόλεων από νερά σε περιπτώσεις που έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα και άλλα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα