ΑΘΗΝΑ
18:11
|
02.05.2024
Ο Θ. Λιβάνιος αναφέρθηκε στην «ανάγκη της συνεργασίας όλων για την διαφύλαξη και ανάδειξη του δάσους» και εξήρε τον ρόλο του ΣΠΑΥ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος συμμετέχοντας απόψε στο 3ο Φόρουμ του Συνδέσμου για την Προστασία και την Ανάπτυξη του Υμηττού (ΣΠΑΥ) με τίτλο: «Τεχνητή Νοημοσύνη. Ανθεκτικές πόλεις. Το μέλλον της Αυτοδιοίκησης» εξήρε τη σπουδαιότητα του πλησιέστερου βουνού της Αθήνας σαν χώρο που διαδραματίζει «ουσιαστικό ρόλο στον αστικό ιστό της πόλης».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος

«Είναι κατευθείαν μες στο δάσος και αυτό είναι χαρά και τεράστια ευθύνη για όλους μας που βλέπουμε οικογένειες και τώρα την Καθαρή Δευτέρα θα δούμε δεκάδες χιλιάδες παιδιά να προσπαθούν να πετάξουν το χαρταετό τους στο δάσος», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην «ανάγκη της συνεργασίας όλων για την διαφύλαξη και ανάδειξη του δάσους» και εξήρε τον ρόλο του ΣΠΑΥ ο οποίος δεν περιορίζεται σε τοποθέτηση κάδων, πάγκων κλπ αλλά υλοποιεί έργα ουσίας σημαντικά για την πρόληψη και την άμεση αντιμετώπιση του κινδύνου.

εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρωτοβουλία αυτή της Αυτοδιοίκησης η οποία με την χρήση της τεχνογνωσίας και το δίκτυο των 83 πόλεων για την ενδυνάμωση τα Πολιτικής Προστασίας που συστήνει, θα δημιουργήσει «μια παρακαταθήκη του ΣΠΑΥ, η οποία δεν θα μείνει στα στενά όρια του Υμηττού αλλά θα διαχυθεί σε όλη την Ελλάδα, προσαρμόσιμη ανά περίπτωση και περιοχή για το καλύτερο δυνατό επίπεδο πρόληψης», όπως παρατήρησε.

Ο Λιβάνιος ολοκλήρωσε την παρέμβασή του με μία αναφορά στο σημαντικό ρόλο και την αυτοθυσία των εθελοντών πυροσβεστών, υπενθυμίζοντας ότι πριν 26 χρόνια στις 22 Ιουλίου 1998 στη μεγάλη καταστροφική φωτιά στον Υμηττό (Καρέα) θυσίασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος 4 άνθρωποι: 3 αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος και ένας εθελοντής δασοπυροσβέστης.

«Για αυτούς για την μνήμη τους κάνουμε όλα αυτά προκειμένου να μην τα ξαναζήσουμε, να προσπαθήσουμε να είμαστε ένα κλικ καλύτεροι» κατέληξε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μαινόμενος Ερντογάν για την δυτική υποκρισία στο θέμα της Παλαιστίνης

«Τουλάχιστον 51» οι νεκροί της σφαγής στο Σπίτι των Συνδικάτων της Οδησσού

Το δράμα στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Αμπντάλα Β’

Κρυφή συνάντηση Μακρόν-Σολτς εν όψει της επίσκεψης του Σι Τζινπίνγκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα