ΑΘΗΝΑ
19:09
|
02.05.2024
Θα συμμετέχουν παρατηρητές από Αζερμπαϊτζάν, Ινδία, Καζακστάν, Ομάν, Πακιστάν και Νότια Αφρική.
Φωτογραφία από την διεξαγωγή της άσκησης το 2022
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ρωσικά μαχητικά πλοία ξεκίνησαν κοινούς ναυτικούς ελιγμούς με το κινεζικό και το ιρανικό ναυτικό στον Κόλπο του Ομάν, ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

«Μια ομάδα πλοίων του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού που αποτελείται από το πυραυλικό καταδρομικό Varyag Guards και τη φρεγάτα Marshal Shaposhnikov ξεκίνησε βολές στα πλαίσια της διεθνούς ναυτικής άσκησης Maritime Security Belt 2024, στην οποία συμμετέχουν πλοία του ιρανικού και κινεζικού ναυτικού», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Άμυνας της Κίνας ανέφερε ότι στην άσκηση, που αποσκοπεί στην «από κοινού διατήρηση της περιφερειακής θαλάσσιας ασφάλειας», θα συμμετέχει το αντιτορπιλικό με κατευθυνόμενους πυραύλους Urumqi, η φρεγάτα κατευθυνόμενων πυραύλων Linyi και το πλοίο ολοκληρωμένου εφοδιασμού Dongpinghu.

Κατά τη διάρκεια των ναυτικών ελιγμών, που θα συνεχιστούν έως τις 16 Μαρτίου, περισσότερα από 20 πολεμικά πλοία από τις τρεις χώρες θα πραγματοποιήσουν κοινούς ελιγμούς και βολές κατά επιφανειακών και εναέριων στόχων και θα εξασκήσουν στοιχεία απελευθέρωσης πλοίου που κατελήφθη από πειρατές, ανέφερε το υπουργείο.

Στην ετήσια άσκηση που διεξάγεται από το 2018, θα λάβουν μέρος, για πρώτη φορά, ως παρατηρητές το Αζερμπαϊτζάν, η Ινδία, το Καζακστάν, το Ομάν, το Πακιστάν και η Νότια Αφρική.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το δράμα στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Αμπντάλα Β’

UNRWA: Άλλοι μπορούν να καλύψουν την απώλεια χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ

Πεσκόφ: Καμιά ειρήνη με τους όρους του Ζελένσκι

Κυρώσεις από Ιράν προς ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα