ΑΘΗΝΑ
10:26
|
30.04.2024
Το πιλοτικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Απρίλιο σε 100 ηλικιωμένους ασθενείς και θα έχει διάρκεια δύο χρόνια.
Ηλικιωμένος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το σύστημα «τηλεφροντίδας» με ρολόι και βραχιόλι ξεκινά πιλοτικά τον Απρίλιο στη Ρόδο για μία διετή περίοδο σε 100 ωφελούμενους ηλικιωμένους που ζουν μόνοι και αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.Το πρόγραμμα παρουσίασε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Ρόδου, Θωμάς Σωτρίλλης.

Όπως ανέφερε, ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου έχουν ξεκινήσει τη συγκέντρωση δικαιολογητικών για να γίνει η επιλογή των 100 ηλικιωμένων που θα συμμετάσχουν στην πρώτη φάση του προγράμματος. Εάν το πρόγραμμα επιτύχει, τότε θα επεκταθεί και σε άλλους ηλικιωμένους όχι μόνο στην πόλη της Ρόδου, αλλά και στα χωριά του νησιού.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Ρόδου, Θωμάς Σωτρίλλης.

Όπως έγινε γνωστό, εγκαθίσταται από τον Ανάδοχο εξοπλισμός, που είναι το βραχιολάκι, το οποίο το φοράει το άτομο που χρήζει τηλεφροντίδας και σε κάθε σπίτι δικαιούχου του προγράμματος θα πρέπει να λειτουργεί γραμμή ίντερνετ ή κάρτα δεδομένων που χρησιμοποιεί το κινητό, tablet κλπ.

Πώς θα λειτουργεί το πρόγραμμα

Το βραχιολάκι καταγράφει τις κινήσεις του ασθενούς και δημιουργεί το σύνηθες προφίλ του, δηλαδή το σύνολο των δραστηριοτήτων του σε καθημερινή βάση.

Σε περίπτωση που παρατηρηθεί κάποια παράξενη δραστηριότητα, ενημερώνει το κέντρο ελέγχου, το οποίο στη συνέχεια, ενημερώνει τους υπεύθυνους οικείους του καθώς και την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

Το ίδιο συμβαίνει αν πατηθεί και το κουμπί πανικού, τέτοια δυνατότητα θα υπάρχει για τους 50 ωφελούμενους, αφού στα 50 από τα 100 βραχιολάκια που θα προμηθευτούν θα υπάρχει και η δυνατότητα ανίχνευσης πτώσης.

Πριν την έναρξη του προγράμματος θα προηγηθεί εκστρατεία ενημέρωσης γι’ αυτό, ενώ εκείνο που τονίστηκε είναι ότι ο δήμος της Ρόδου είναι ένας από τους πρώτους που έχει φθάσει στο έργο αυτό τόσο σύντομα.

Σκοπός του δήμου Ρόδου είναι, στην πορεία υλοποίησης του προγράμματος, να επεκταθεί χρονικά και αριθμητικά, καθώς εκτιμάται ότι η ζήτηση θα είναι μεγαλύτερη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αφγανιστάν: Έξι νεκροί από επίθεση σε τέμενος

Επιστροφή πινακίδων ενόψει Πάσχα

Καρυστιανού για Μάτι: «Μαύρη μέρα για τη δικαιοσύνη»

Λήγει σήμερα η προθεσμία για διασύνδεση ταμειακών μηχανών και POS

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα