ΑΘΗΝΑ
21:35
|
04.05.2024
Το ισπανικό πλοίο μεταφέρει 200 τόνους τρόφιμα και εγκαινιάζει τον ανθρωπιστικό διάδρομο που σχεδιάζεται να έχει συνεχή ροή βοήθειας.
το ισπανικό πλοίο Open Arms, της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης World Central Kitchen
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λίγο μετά τις 8:30 σήμερα το πρωί αναχώρησε από το λιμάνι της Λάρνακας, το ισπανικό πλοίο Open Arms, της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης World Central Kitchen που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στον δοκιμαζόμενο άμαχο πληθυσμό της Γάζας στο πλαίσιο της επιχείρησης «Αμάλθεια».

Το πλοίο, που πριν την αναχώρησή του ελέγχθηκε από ισραηλινούς απεσταλμένους στην Κύπρο, μεταφέρει 200 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας (ρύζι, αλεύρι, όσπρια, κονσερβοποιημένα λαχανικά και πρωτεΐνες.) και εκτιμάται πως θα χρειαστεί περίπου δύο 24ωρα, μέχρις ότου προσεγγίσει τις ακτές της Λωρίδας της Γάζας.

«Το ταξίδι της “Αμάλθεια” είναι ένα ταξίδι ελπίδας και ανθρωπιάς, και μόλις ξεκίνησε», ανέφερε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μετά την αναχώρηση του πλοίου. «Το πρώτο πλοίο στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας του Κυπριακού Θαλάσσιου Διαδρόμου για ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα απέπλευσε.  Είναι μια σανίδα σωτηρίας για τους αμάχους» ανέφερε σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

Σύμφωνα με την Λευκωσία, ήδη η Κυπριακή Δημοκρατία προετοιμάζεται για το επόμενο στάδιο, με αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας από δεύτερο πλοίο, καθώς στόχος του θαλάσσιου διαδρόμου που εγκαινιάστηκε σήμερα είναι η συνεχής ροή βοήθειας κάθε είδους για τους άμαχους, η οποία θα φθάνει στη Κύπρο με πλοία και αεροσκάφη από διάφορες χώρες και μετά από τους ελέγχους θα κατευθύνεται στη Γάζα που πλήττεται από λιμό με την εικόνα να είναι τραγική.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα