ΑΘΗΝΑ
09:26
|
06.05.2024
O CEO της United Airlines παραδέχθηκε πως θέλει να αντικαταστήσει μέρος της μεγάλης παραγγελίας για 277 αεροσκάφη Max 10 με Airbus, τύπου A321.
United Airlines
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα εντεινόμενα προβλήματα στην αμερικανική εταιρία αεροναυπηγικής Boeing μεταξύ άλλων και σε σχέση με τα προβληματικά αεροσκάφη τύπου 737 Μax 10 φαίνεται πως στρέφουν ακόμη και τους πιο πιστούς πελάτες της, όπως η αμερικανική αεροπορική εταιρία, United Airlines, στον μεγαλύτερο ανταγωνιστή τους, την ευρωπαϊκή Airbus.

Ο Σκοτ Κίρμπι, διευθύνων σύμβουλος της United Airlines, μιλώντας σήμερα σε συνέδριο επενδυτών της JPMorgan, παραδέχθηκε πως η εταιρία θέλει να αντικαταστήσει μέρος της μεγάλης παραγγελίας για 277 αεροσκάφη Max 10 με το A321. Όπως εξήγησε, η εταιρία του σκέφτεται να στραφεί για την κάλυψη των αναγκών της στο μικρότερο αεροσκάφος Max 9 και σε αεροσκάφη της Airbus τύπου SE A321.

«Ζητήσαμε από την Boeing να σταματήσει να κατασκευάζει Max 10, κάτι που έκανε για εμάς και να αρχίσει να κατασκευάζει Max 9» πρόσθεσε ο Κίρμπι, διευκρινίζοντας πως είναι αδύνατον να ξέρει κανείς πότε το Max 10 θα λάβει πιστοποίηση.

Ο Κίρμπι είναι ένας από τους πιο λαλίστατους επικριτές της Boeing μετά την αποκόλληση του πάνελ ενός παραθύρου της ατράκτου σε ένα 737 Max 9 που διαχειριζόταν η Alaska Air Group Inc. στις αρχές Ιανουαρίου.

Η United, που διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο του συγκεκριμένου τύπου αεροσκάφους, έθεσε προσωρινά εκτός λειτουργίας δεκάδες αεροπλάνα ενώ ξεκίνησε ομοσπονδιακή για το ατύχημα.Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι στην Boeing δεν είχαν τοποθετήσει τέσσερα μπουλόνια που συγκρατούσαν το βύσμα της θύρας στη θέση του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άνοδος στο 3,9% η ανεργία στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο

Η δανέζικη εταιρεία Maersk LLC ρευστοποιεί τη θυγατρική της στη Ρωσία

Η Campari εξαγόρασε και το γαλλικό κονιάκ Courvoisier

Boeing mafia;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα