ΑΘΗΝΑ
19:46
|
25.06.2026
Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα καθιστική διαμαρτυρία απέκλεισε την είσοδο του κοινοβουλίου.
Καθιστική διαμαρτυρία ενάντια στην αδράνεια για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αστυνομία απομάκρυνε βίαια την Γκρέτα Τούνμπεργκ και άλλους ακτιβιστές για το κλίμα, που είχαν αποκλείσει την είσοδο του κοινοβουλίου της Σουηδίας για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με μια καθιστική διαμαρτυρία ενάντια στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και την αδράνεια στην αντιμετώπισή τους.

Δύο αστυνομικοί σήκωσαν την Τούνμπεργκ από τα χέρια και την έσυραν περίπου 20 μέτρα μακρύτερα από το σημείο της καθιστικής διαμαρτυρίας θέτοντάς την υπό περιορισμό.

Η αστυνομία της Στοκχόλμης είπε ότι παρόλο που οι ακτιβιστές είχαν το δικαίωμα να διαδηλώσουν έξω από το κοινοβούλιο, περίπου δέκα άτομα απομακρύνθηκαν επειδή απέκλεισαν την είσοδο.

Η 21χρονη Τούνμπεργκ έγινε το πρόσωπο του νεανικού ακτιβισμού για το κλίμα καθώς οι εβδομαδιαίες διαμαρτυρίες της, που ξεκίνησαν το 2018 μπροστά από το σουηδικό κοινοβούλιο, γρήγορα εξελίχθηκαν σε παγκόσμιο κίνημα με μεγάλες συγκεντρώσεις σε όλες τις ηπείρους.

Πέρυσι συνελήφθη από την αστυνομία ή απομακρύνθηκε από διαδηλώσεις σε χώρες όπως η Σουηδία , η Νορβηγία και η Γερμανία. Ένα βρετανικό δικαστήριο τον περασμένο μήνα την αθώωσε από τις κατηγορίες για παραβίαση της δημόσιας τάξης καθώς ένας δικαστής έκρινε ότι η αστυνομία δεν είχε εξουσία να συλλάβει αυτήν και άλλους σε μια διαδήλωση, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Λονδίνο το 2023.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βενεζουέλα: Θηριώδης σεισμός 7,5 Ρίχτερ με εκατοντάδες θύματα και 30.000 αγνοούμενους [upd]

Ποιες παραλίες κρίθηκαν ακατάλληλες για κολύμπι στην Αττική από τον ΠΑΚΟΕ

Ευρώπη: Υποδομές σε «νευρική κρίση» από το ακραίο κύμα καύσωνα

Στις 27 Ιουνίου κοίτα… ψηλά: Μεγάλος αστεροειδής θα περάσει κοντά στη Γη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα