ΑΘΗΝΑ
21:18
|
04.05.2024
Η εκλογική επιτροπή της Ταϊλάνδης ενέκρινε ψήφισμα για να ζητήσει από το δικαστήριο να διαλύσει το αντιπολιτευόμενο κόμμα Move Forward.
Ο αρχηγός του κόμματος Move Forward, Πίτα Λιμτζαροενράτ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εκλογική επιτροπή της Ταϊλάνδης ενέκρινε την Τρίτη ψήφισμα για να ζητήσει από το δικαστήριο να διαλύσει το αντιπολιτευόμενο κόμμα Move Forward.

Η κίνηση ακολούθησε απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου τον Ιανουάριο που ανέφερε ότι το Move Forward, το οποίο κέρδισε τις περσινές γενικές εκλογές, είχε παραβιάσει το σύνταγμα με τα σχέδιά του να αλλάξει έναν νόμο κατά της προσβολής της μοναρχίας, λέγοντας ότι η εκστρατεία ήταν μια κρυφή προσπάθεια υπονόμευσης του στέμματος.

«Υπάρχουν στοιχεία ότι το Move Forward υπονομεύει το δημοκρατικό σύστημα με τον βασιλιά ως αρχηγό κράτους», ανέφερε η Εκλογική Επιτροπή σε δήλωση την Τρίτη.

«Η Εκλογική Επιτροπή εξέτασε και ανέλυσε την ετυμηγορία του Συνταγματικού Δικαστηρίου και αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από το Συνταγματικό Δικαστήριο να διαλύσει το Κόμμα Κίνηση Εμπρός (Move Forward)».

Το Move Forward κέρδισε σε ένα πρόγραμμα κατά του κατεστημένου που περιελάμβανε μια πρόταση τροποποίησης του άρθρου 112 του ποινικού κώδικα, που επιφέρει τιμωρία έως και 15 χρόνια φυλάκισης για κάθε προσβολή της βασιλικής οικογένειας.

Η μοναρχία της Ταϊλάνδης κατοχυρώνεται στο σύνταγμα για να βρίσκεται σε θέση «σεβάσμιας λατρείας».

Ο προκάτοχος του Move Forward, Future Forward, είχε υποστηρίξει παρόμοιες πολιτικές και διαλύθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο το 2020 για παραβίαση των κανόνων χρηματοδότησης της εκστρατείας.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Ανδρουλάκης: Την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα