ΑΘΗΝΑ
14:04
|
09.05.2024
Η απαγόρευση θα βρίσκεται σε ισχύ από τις 14:00 έως τις 24:00, και αφορά το κέντρο της πόλης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απαγόρευση κάθε υπαίθριας δημόσιας συνάθροισης για σήμερα, Τρίτη, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πόλης, με απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, η απαγόρευση θα βρίσκεται σε ισχύ από τις 14:00 έως τις 24:00, και αφορά το κέντρο της Θεσσαλονίκης,  που οριοθετείται από τις οδούς: Λ. Νίκης – 30ης Οκτωβρίου – Γ΄ Σεπτεμβρίου – Λ. Στρατού – Αγγελάκη – Εγνατία – Μ. Γενναδίου – Φιλίππου – Χαλκέων – Εγνατία – Μοναστηρίου – Ταντάλου – Καζαντζάκη – Αναγεννήσεως – 26ης Οκτωβρίου – Καρατάσου – Ν. Κουντουριώτου – Λ. Νίκης, καθώς και στην πλατεία – μνημείο Λευκού Πύργου Θεσσαλονίκης και την εφαπτόμενη σ’ αυτήν πλατεία αγαλμάτων Μ. Αλεξάνδρου και Κ. Καραμανλή, σε όλη την έκταση αυτών, που οριοθετείται από τις οδούς Λ. Νίκης – 30ης Οκτωβρίου (έως του σημείου που η 30ης Οκτωβρίου τέμνεται με την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου) και σε όλο το πλακόστρωτο της παραλίας, που περικλείεται από τις ανωτέρω οδούς.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται καθώς «ενόψει της πραγματοποίησης εξαγγελθεισών συναθροίσεων επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της ιδιοκτησίας και απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, καθώς και της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων στην οριοθετημένη και κεντρικότερη περιοχή της πόλης».

Υπενθυμίζεται ότι είχε προγραμματιστεί για σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 19:00 έξω από το «Ολύμπιον», με αφορμή την αφίσα του ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα Κορμιά» της Ελίνας Ψύκου, η οποία προβάλλεται σήμερα στο πλαίσιο του 26ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Η αφίσα της ταινίας είχε προκαλέσει την αντίδραση της Μητρόπολης, καθώς απεικονίζει μία ημίγυμνη έγκυο στον σταυρό. Υπενθυμίζεται ότι με επιστολή του προς την Γενική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, Ελίζ Ζαλαντό, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος είχε ζητήσει να μην αναρτηθεί η αφίσα για την διαφήμιση του ντοκιμαντέρ, την οποία έκρινε ως «βαθύτατα προκλητική για το θρησκευτικό συναίσθημα των χριστιανών της πόλης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

ΛΑΡΚΟ: Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για την απόλυση των εργαζομένων- Κινητοποίηση στο Σύνταγμα την Παρασκευή

Κρήτη: Βιασμό από 28χρονο καταγγέλλει 16χρονη τουρίστρια

Σενεγάλη: Boeing 737 βγήκε εκτός διαδρόμου κατά την απογείωση -11 τραυματίες

Διαχρονικά στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα