ΑΘΗΝΑ
22:33
|
03.05.2024
Ο εκπρόσωπος των Χούθι λέει ότι η οργάνωση θα κλιμακώσει τις επιθέσεις κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους Παλαιστίνιους στη Γάζα.
Νωρίτερα, οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν ότι οι αντάρτες εκτόξευσαν δυο βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του φορτηγού πλοίου Pinocchio
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύθηκαν από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, κατά τη διάρκεια της νύχτας, έπληξαν πόλεις-λιμάνια και μικρές κωμοπόλεις στη δυτική Υεμένη, σκοτώνοντας τουλάχιστον 11 ανθρώπους και τραυματίζοντας 14, δήλωσε εκπρόσωπος της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Υεμένης στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε έξι επιδρομές τη Δευτέρα, υποστηρίζοντας ότι κατέστρεψε ένα μη επανδρωμένο υποβρύχιο σκάφος και 18 αντιπλοϊκούς πυραύλους σε περιοχές που ελέγχονται από τους Χούθι.

«Αυτά τα όπλα αποτελούσαν μια άμεση απειλή για τα εμπορικά πλοία και τα πλοία του αμερικανικού ναυτικού στην περιοχή», ανέφερε η CENTCOM στην ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν για να «προστατεύσουν την ελευθερία της ναυσιπλοΐας και να κάνουν τα διεθνή ύδατα πιο ασφαλή».

Παρά τα αντίποινα από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλους εταίρους του δυτικού συνασπισμού, οι Χούθι έχουν κλιμακώσει την εκστρατεία επιθέσεων τους σε εμπορικά πλοία, στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι, Γιαχίγια Σαρί, δήλωσε σήμερα ότι οι αντάρτες θα κλιμακώσουν περεταίρω τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια του ισλαμικού ιερού μήνα του Ραμαζανιού σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους Παλαιστίνιους στη Γάζα.

Νωρίτερα, οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν ότι οι αντάρτες εκτόξευσαν δυο βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του φορτηγού πλοίου Pinocchio, υπό σημαία Λιβερίας συμφερόντων Σιγκαπούρη,ς στην Ερυθρά Θάλασσα, διαβεβαιώνοντας πάντως ότι δεν υπήρξαν ούτε θύματα, ούτε ζημιές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδάς: Συλλήψεις για τη δολοφονία διακεκριμένου ακτιβιστή Σιχ

Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Γάζας

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα