ΑΘΗΝΑ
08:06
|
02.05.2024
Όταν το λεπτό κοινωνικό γούστο σου ρυπαίνεται από τους «άλλους», τους «διαφορετικούς».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ως οδηγός, έχεις σχεδόν δέκα φορές περισσότερες πιθανότητες να εμπλακείς σε τροχαίο ατύχημα όταν οδηγείς θυμωμένος, λυπημένος, κλαίγοντας ή όντας συναισθηματικά ταραγμένος.

Οι πιθανότητες το ατύχημα που ενδεχομένως θα σου συμβεί να λάβει χώρα μέσα στο σπίτι, είναι 8 στις δέκα.

Έχεις τουλάχιστον 40% πιθανότητες να οδηγηθεί ο γάμος σου σε διαζύγιο.

Όταν έρθει η ώρα του… βαρκάρη που θα σε οδηγήσει μακριά από τον κόσμο τούτο, έχεις 16% πιθανότητα το εισιτήριο σου να γράφει «ισχαιμική καρδιοπάθεια». 

Οι πιθανότητες σου να κερδίσεις το τζόκερ, είναι περίπου 4 στα 100.000.000!

Οι πιθανότητες σύλληψης είναι μεγαλύτερες τους 3 πρώτους μήνες που προσπαθεί ένα ζευγάρι, και δεν υπερβαίνουν το 40%.

Μια εκσπερμάτιση περιέχει περίπου 200 εκατομμύρια σπερματοζωάρια. Ένας άνδρας μπορεί να παράγει την ημέρα μέχρι και 150 εκατομμύρια σπερματοζωάρια, το οποίο σημαίνει ότι κάθε δευτερόλεπτο παράγει 1500 σπερματοζωάρια.

Αν βάζαμε σε μια σειρά τα σπερματοζωάρια από μια εκσπερμάτιση, το ένα πίσω από το άλλο, θα φτιάχναμε μια γραμμή μήκους 1,5 χιλιομέτρου. Υπολογίζεται ότι κατά την διάρκεια ζωής ενός άνδρα, παράγεται περίπου 7,5 λίτρα σπέρματος. Ένα σπερματοζωάριο έχει περίπου μια στα 200 εκατομμύρια πιθανότητα να γονιμοποιήσει το ωάριο!

Ήρθες σε τούτο τον (μάταιο) κόσμο με πιθανότητες μικρότερες από το να κερδίσεις το τζόκερ. Οι πιθανότητες να υποστείς ατύχημα, δυστύχημα, έμφραγμα ή να χωρίσεις είναι δραματικά περισσότερες από το να γεννηθείς!

Και αυτό το παραβλέπεις.

Προτάσσοντας το… μουσείο του Λούβρου του εσωτερικού σου κόσμου, ότι τάχα το λεπτό κοινωνικό γούστο σου ρυπαίνεται από τους «άλλους», τους «διαφορετικούς»,  επιτίθεσαι απρόκλητα και πληγώνεις σωματικά και ψυχικά. Γίνεσαι μέρος ενός όχλου, του οποίου οι ενέργειες δεν είναι δυνατό να δικαιολογηθούν στο ελάχιστο από την ολωσδιόλου ατυχή προσπάθεια αιτιολόγησης.

Όποιο προσωπείο κι αν φοράει: θρησκεία, πατρίδα, οικογένεια. Μετατρέπεσαι σε αυτό που οι γύρω σου δεν θέλουν να θυμούνται. Επιθυμούν να λησμονήσουν. Μία άσχημη, τραυματική ανάμνηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά: Αγώνας για δικαιώματα και λευτεριά στην Παλαιστίνη

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και πάλι σκόνη από την Αφρική

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα