ΑΘΗΝΑ
18:15
|
30.04.2024
Έως και το Μεγάλο Σάββατο τρία επιπλέον προϊόντα στο Καλάθι του νοικοκυριού.
Με χαλβά, κατεψυγμένα θαλασσινά και νηστίσιμες σαλάτες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από σήμερα, Τετάρτη, μπαίνει σε εφαρμογή το «Καλάθι της Σαρακοστής» που θα ισχύει έως και το Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου, με τρία επιπλέον προϊόντα –χαλβάς, κατεψυγμένα θαλασσινά και νηστίσιμες σαλάτες– να προστίθενται στα προϊόντα που ήδη περιλαμβάνονται στο «Καλάθι του νοικοκυριού».

Αυτό ανέφερε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος μιλώντας χθες Τρίτη στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 ενώ πρόσθεσε: «Για τα κατεψυγμένα θαλασσινά, υπάρχουν δύο ενδιαφέροντα στοιχεία. Θα δίνονται δύο κατηγορίες από κάθε σουπερμάρκετ για τη Σαρακοστή, τουλάχιστον δύο είδη, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα κατεψυγμένα θαλασσινά βρίσκονται περίπου 4% φθηνότερα από ό,τι ήταν την ίδια εποχή. Ελπίζουμε ότι με το Καλάθι της Σαρακοστής θα πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερη μείωση και αυτό μένει να το δούμε και στα στατιστικά στοιχεία τους επόμενους μήνες».

Όσο αφορά τις τιμές στο σαρακοστιανό τραπέζι, την ώρα που ο πληθωρισμός στα τρόφιμα «τρέχει» με 6,7%, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Φεβρουάριο, η τιμή της λαγάνας θα είναι φέτος αυξημένη κατά 10% και θα κυμανθεί στα 4 με 4,5 ευρώ ανά τεμάχιο των 750 γραμμάριων, ενώ πέρυσι κόστιζε από 3,5 έως 4 ευρώ και το 2022 από 2,30 έως 3 ευρώ. Ακριβότερα έως και 20% θα είναι φέτος και τα σαρακοστιανά εδέσματα με τις τιμές σε έτοιμες σαλάτες να εκτοξεύονται έως και 97%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο ηθοποιός Μπράιαν ΜακΚάρντι

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ο Κουτσούμπας

Διαθέσιμη η τηλεφωνική γραμμή 10201 για την προστασία των ανηλίκων

Η διεθνής κοινότητα ξέχασε τους πεινασμένους Σουδανούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα