ΑΘΗΝΑ
06:45
|
07.05.2024
Ο Βίλντερς είπε πως μπορεί να γίνει πρωθυπουργός «μόνο αν με υποστηρίξουν ΌΛΑ τα κόμματα του συνασπισμού και αυτό δεν συνέβη».
Γκερτ (ή Χέιρτ όπως προφέρεται στα ολλανδικά) Βίλντερς,
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ολλανδός γνωστός ακροδεξιός πολιτικός ηγέτης, Γκερτ (ή Χέιρτ όπως προφέρεται στα ολλανδικά) Βίλντερς, δεν προτίθεται να γίνει πρωθυπουργός επειδή αδυνατεί να βρει στήριξη από άλλα πολιτικά κόμματα με τα οποία προσπάθησε να συγκροτήσει κυβέρνηση συνασπισμού.

΄Ένα 4μηνο από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές ο Βίλντερς τόνισε πως μπορεί να γίνει πρωθυπουργός «μόνο αν με υποστηρίξουν ΌΛΑ τα κόμματα του συνασπισμού και αυτό δεν συνέβη».

Το ακροδεξιό κόμμα του Βίλντερς κέρδισε τις περισσότερες εκλογές που έγιναν το Νοέμβριο του 2023 προκαλώντας αίσθηση όχι μόνο στη χώρα του αλλά και στην Ε.Ε.

Ο αρχηγός του PVV προσπάθησε αρχικά να κερδίσει την κυβερνητική πλειοψηφία με το φιλελεύθερο κόμμα VVD, το αγροτικό κόμμα BBB και το κεντρώο κόμμα Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο (NSC). Όμως οι διαπραγματεύσεις έφτασαν σε αδιέξοδο τον περασμένο μήνα.

«Η αγάπη για τη χώρα μου και τους ψηφοφόρους μου είναι μεγάλη και πιο σημαντική από τη δική μου θέση» ανέφερε κάνοντας μέρος των πολιτικών αναλυτών της Ολλανδίας να προβλέπουν ως πιθανή μία κυβέρνηση τεχνοκρατών ευρύτερης αποδοχής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα