ΑΘΗΝΑ
10:04
|
28.04.2024
Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής υποστήριξε, ότι δεν υπήρξε εμπρησμός και η καύση των κλαδιών ήταν ελεγχόμενη.
Φωτιά στο Λαύριο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παραδόθηκε στην Πυροσβεστική ο αντιδήμαρχος του Δήμου Λαυρεωτικής που φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί ως ο υπαίτιος για τη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες (12/3) στην περιοχή. Ο φερόμενος ως υπαίτιος για τη φωτιά σύμφωνα με την ΕΡΤ, εντοπίστηκε από αστυνομικούς και παραδόθηκε ενώ αναζητούνταν από χθες με τη διαδικασία του Αυτοφώρου.

Πρόκειται για αξιωματούχο του Δήμου της Λαυρεωτικής με σημαντική θέση που έχει να κάνει με το περιβάλλον, εναντίον του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στη θέση Φοινικόδασος στο Λαύριο.

Παρέμβαση σχετικά με τη φωτιά που ξέσπασε στο Λαύριο έκανε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς. Ο κ. Λουκάς μιλώντας νωρίτερα στον ΑΝΤ1 δήλωσε, ότι δεν υπήρξε κανένας εμπρησμός και απόρησε με τη διακίνηση σχετικών πληροφοριών, αναφέροντας ότι γινόταν ελεγχόμενη καύση κλαδιών, με την άδεια της Πυροσβεστικής, σε χώρο του Δήμου.

Όπως τόνισε «Συγκεντρώνουμε τα κλαδιά σε έναν χώρο και προχωρούμε σε ελεγχόμενη καύση. Τα καίμε λίγα-λίγα, και επειδή είχε νοτιά χθες, ξέφυγε, πήρε φωτιά ο μεγάλος όγκος των κλαδεμάτων. Αυτό ούτε εμπρησμός είναι ούτε αναζητείται κάποιος για σύλληψη».

Όπως είπε η ελεγχόμενη καύση γίνεται πάντοτε παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου ενώ πρόσθεσε, ότι υπήρχε εκεί και το πυροσβεστικό όχημα του Δήμου που έκανε την πρώτη αντιμετώπιση.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Έπειτα από επισταμένη έρευνα υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), σε συνεργασία με το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Λαυρίου, όσον αφορά στις συνθήκες και τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε την Τρίτη, 12 Μαρτίου και ώρα 13:21, σε υπαίθριο χώρο εναπόθεσης υπολειμμάτων καλλιεργειών, στη θέση “Φοινικόδασος”, ιδιοκτησίας δήμου Λαυρεωτικής, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ημεδαπός, κάτοικος Λαυρίου.

Για τον λόγο αυτόν εκδόθηκε σχετικό δελτίο αναζήτησης και σύλληψής του από την ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Χιλή: Εθνικό πένθος για τον θάνατο τριών αστυνομικών

Εκπνέει τη Μ. Δευτέρα η προθεσμία για την επιστολική ψήφο

Μαρούσι: Ένας νεκρός σε επεισόδιο με πυροβολισμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα