ΑΘΗΝΑ
03:21
|
07.05.2024
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων παρουσιάστηκε η πλατφόρμα «Forest Fire Fighting» κι ακολούθησε συζήτηση με θέμα τον εντοπισμό, την πρόληψη και την κατάσβεση των πυρκαγιών.
Πυρκαγιά
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεκίνησε στο Ζάππειο Μέγαρο η έκθεση «Η τεχνολογία στη μάχη κατά των πυρκαγιών. Οι εφευρέσεις μας βοηθούν να χτίσουμε ένα καλύτερο κόσμο» που διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (ΕΡΟ) και τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ).

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό σπουδαίες καινοτόμες τεχνολογίες πρόληψης, θωράκισης, καταπολέμησης και αποκατάστασης καμένων εκτάσεων, με απώτερο σκοπό τη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας του πλανήτη μας για τις μελλοντικές γενιές.

Ζάππειο Μέγαρο

Η έκθεση ολοκληρώνεται στις 27.03.2024 και διοργανώνεται με την πολύτιμη συνεργασία του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.  Εστιάζει σε τέσσερις βασικούς τομείς: ανίχνευση και πρόληψη πυρκαγιάς, κατάσβεση, προστατευτικό εξοπλισμό, μεταπυρική αποκατάσταση.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων παρουσιάστηκε η πλατφόρμα «Forest Fire Fighting» ενώ ακολούθησε συζήτηση με θέμα τον εντοπισμό, την πρόληψη και την κατάσβεση των πυρκαγιών καθώς και τη μεταπυρική αποκατάσταση.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο καθηγητής και κοσμήτορας της Σχολής Περιβάλλοντος και Γεωργικής Μηχανικής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρήστος Καραβίτης, ο πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Μανώλης Πλειώνης και ο αρχιπύραρχος, υποδιοικητής του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ), Αναστάσιος Μιχαλόπουλος.

Η έκθεση γίνεται στο Ζάππειο Μέγαρο στις αίθουσες 2 και 3.

Ωράριο λειτουργίας έκθεσης:

Δευτέρα- Παρασκευή: 09:00 – 17:00

Σάββατο-Κυριακή: 11:00-19:00

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

78 νεκροί και 105 αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Ο καιρός σήμερα: Αίθριος σε όλη τη χώρα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας

Στους 228 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στην Κένυα

Η Ρωσία κατέρριψε 36 πυραύλους ATACMS με την πρώτη. Πως;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα