ΑΘΗΝΑ
16:18
|
04.05.2024
Επτά νεκροί και 12 σε νοσοκομεία μετά τη διάσωση ξύλινου σκάφους με μετανάστες και πρόσφυγες από την βορειοδυτική Αφρική.
Δύο νεκροί στο σκάφος, είχαν πετάξει πέντε ακόμα πτώματα στη θάλασσα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επτά μετανάστες έχασαν την ζωή τους και 12 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία -τρεις σε κρίσιμη κατάσταση- χθες Τρίτη, μετά από ένα οδυνηρό θαλάσσιο ταξίδι από τη βορειοδυτική Αφρική προς τα ισπανικά Κανάρια Νησιά.

Η ισπανική ακτοφυλακή διέσωσε 38 άτομα μετά τον εντοπισμό ενός μικρού ξύλινου σκάφους που εντοπίστηκε 87 μίλια νότια των νησιών από εμπορικό πλοίο να παρασύρεται ακυβέρνητο από τα κύματα.

Στο σκάφος οι άνδρες του Λιμενικού εντόπισαν δύο πτώματα, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών, πέντε ακόμα άτομα είχαν πεθάνει τις προηγούμενες ημέρες και οι σοροί τους είχαν πεταχτεί στη θάλασσα.

Τις τελευταίες 12 ημέρες, ανέφεραν οι μετανάστες ταξίδευαν κάτω από πολύ ισχυρή θαλασσοταραχή, ενώ είχαν μείνει χωρίς νερό. Σύμφωνα με τους γιατρούς η αφυδάτωση που έχουν υποστεί οι επιζώντες είναι τόσο σοβαρή που δύο έφηβοι, ηλικίας 15 και 16 ετών, υπέστησαν καρδιακή ανακοπή.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του υπουργείου Εσωτερικών της Ισπανίας, το πρώτο δίμηνο του 2024 οι αφίξεις μεταναστών από την Αφρική στα Κανάρια Νησιά έχουν φτάσει σχεδόν τις 12.000, αριθμός πενταπλάσιος από τον αντίστοιχο της προηγούμενης χρονιάς.

Η μεταναστευτική οδός μεταξύ της βορειοδυτικής Αφρικής και των Ισπανικών Καναρίων Νήσων και είναι μία από τις πιο επικίνδυνες στον κόσμο με την ΜΚΟ Walking Borders να εκτιμά ότι περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να περάσουν το 2023.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Ένας νεκρός από πυροβολισμούς στη δυτική Θεσσαλονίκη

Βομβιστικές επιθέσεις σε στρατόπεδα εκτοπισμένων στην ανατολική ΛΔ Κονγκό

2 στους 5 Αμερικανούς ψηφοφόρους πιστεύουν ότι ένας δεύτερος εμφύλιος είναι πιθανός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα