ΑΘΗΝΑ
01:52
|
02.05.2024
Η Κίνα έχει δει μια σειρά θανατηφόρων ατυχημάτων τους τελευταίους μήνες, που συχνά προκαλούνται από χαλαρά πρότυπα ασφαλείας και κακή επιβολή της νομοθεσίας.
Έκρηξη αερίου σε εστιατόριο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 22 τραυματίστηκαν μετά από έκρηξη αερίου σε εστιατόριο στη βόρεια Κίνα.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 8 το πρωί (τοπική ώρα) της Τρίτης στην πόλη Σάνε, λιγότερο από 50 χιλιόμετρα (30 μίλια) ανατολικά της πρωτεύουσας, Πεκίνου.

Η έκρηξη εικάζεται ότι προκλήθηκε από διαρροή αερίου σε κατάστημα τηγανητού κοτόπουλου, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, προσθέτοντας ότι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Η Κίνα έχει δει μια σειρά θανατηφόρων ατυχημάτων τους τελευταίους μήνες, που συχνά προκαλούνται από χαλαρά πρότυπα ασφαλείας και κακή επιβολή της νομοθεσίας.

Τα σωστικά συνεργεία έσπευσαν στο σημείο της έκρηξης στο Σάνε, με την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία Langfang να λέει ότι 36 οχήματα έκτακτης ανάγκης και 154 πυροσβέστες και διασώστες έχουν αποσταλεί.

Η αστυνομία απέκλεισε τους δρόμους και απομάκρυνε τον κόσμο από την περιοχή.

«Η πυρκαγιά βρίσκεται επί του παρόντος υπό αποτελεσματικό έλεγχο και οι εργασίες διάσωσης εκτελούνται επειγόντως», ανέφερε.

Βίντεο στην κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo έδειξαν κατεστραμμένες προσόψεις κτιρίων, πολλά παραβιασμένα αυτοκίνητα και γυάλινα σκουπίδια στους γύρω δρόμους. Κάποια αντικείμενα πήραν φωτιά.

Ένα άλλο βίντεο στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο επαληθεύτηκε από το πρακτορείο ειδήσεων AFP, έδειξε ένα κτίριο που είχε καταρρεύσει ολοσχερώς και συντρίμμια σκορπισμένα στον δρόμο.

Τον περασμένο μήνα, τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 44 τραυματίστηκαν σε πυρκαγιά σε κτίριο κατοικιών στην ανατολική πόλη Ναντζίνγκ.

Τον Ιανουάριο, δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε ένα κατάστημα στην κεντρική πόλη Xinyu, με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua να αναφέρει ότι η φωτιά προκλήθηκε από την «παράνομη» χρήση πυρκαγιάς από εργάτες στο υπόγειο του καταστήματος.

Αυτή η πυρκαγιά έλαβε χώρα λίγες μέρες μετά την πυρκαγιά σε σχολείο στην κεντρική επαρχία Χενάν που σκότωσε 13 μαθητές καθώς κοιμόντουσαν σε έναν κοιτώνα.

Τα εγχώρια μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η φωτιά προκλήθηκε από ηλεκτρική συσκευή θέρμανσης.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα