ΑΘΗΝΑ
06:25
|
03.05.2024
Παράλληλα, η εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση εις βάρος του θύματος της ομοφοβικής επίθεσης.
Απόσπασμα βίντεο από την ομοφοβική επίθεση του Σαββάτου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ποινική δίωξη για εξύβριση και απειλή με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, άσκησε η εισαγγελέας σε βάρος του 32χρονου που συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας, κατηγορούμενος για μια ακόμα ομοφοβική επίθεση εναντίον του 21 ετών τρανς ατόμου στη Θεσσαλονίκη, μόλις δύο 24ωρα μετά την πρωτοφανή ομοφοβική επίθεση από όχλο που δέχτηκε στην πλατεία Αριστοτέλους, το Σάββατο το βράδυ.

Η εισαγγελέας παρέπεμψε τον 32χρονο να δικαστεί στο ακροατήριο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ενώ ταυτόχρονα παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση, η οποία στρέφεται εναντίον του θύματος, για βίντεο που τράβηξε από το επίμαχο επεισόδιο.

 Την περασμένη Δευτέρα, 11 Μαρτίου, το 21χρονο θύμα της επίθεσης στην πλατεία Αριστοτέλους κατήγγειλε ότι δέχθηκε ακόμα μία λεκτική επίθεση από δύο άτομα, αυτή τη φορά στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας.

Η νέα ομοφοβική επίθεση σημειώθηκε σε στάση λεωφορείου, κοντά στο πλακόστρωτο του Λευκού Πύργου και εναντίον του θύματος καταφέρθηκαν κάποια άτομα, μεταξύ των οποίων και ο 32χρονος και μία από τις φράσεις που άκουσε ήταν «θα σε πετάξουμε στη θάλασσα».

Στη συνέχεια το θύμα υπέβαλε μήνυση στην αστυνομία και ακολούθησε έρευνα, με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθεί και να συλληφθεί ο 32χρονος, ενώ το δεύτερο καταγγελλόμενο πρόσωπο παραμένει άγνωστο. Η ταυτοποίησή του 32χρονου έγινε με βάση βίντεο που τράβηξε και προσκόμισε το 21 ετών θύμα.

Όπως έγινε γνωστό, ο 32χρονος φέρεται να έχει καταδικασθεί κατά το παρελθόν για οπαδικό επεισόδιο σε αθλητικό αγώνα, όπου και του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, τους οποίους εξετάζεται εάν έχει παραβιάσει.

Παρόλα αυτά, η εισαγγελέας στράφηκε και εναντίον του θύματος, διατάσσοντας τη διενέργεια ποινικής έρευνας για να διαπιστωθεί εάν τέλεσε το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων, τραβώντας βίντεο τον κατηγορούμενο.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής τη Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα