ΑΘΗΝΑ
18:26
|
03.05.2024
Η δικηγόρος των κατηγορούμενων υπογράμμισε πως, βάσει του νέου ποινικού κώδικα, ακόμη και ένα 10χρονο παιδί μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπο με νομικές κυρώσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μια απαράδεκτη δήλωση προχώρησε η συνήγορος υπεράσπισης μερικών εκ των 26 κατηγορουμένων για βιασμό του ανηλίκου κοριτσιού στην υπόθεση του Κολωνού, Βάσω Πανταζή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το 12χρονο κορίτσι «επέλεξε» να κακοποιηθεί σεξουαλικά από τους πελάτες της.

Η δικηγόρος- η οποία έχει εκπροσωπήσει στο παρελθόν νομικά και τον Ηλία Κασιδιάρη, αλλά και τον κατηγορούμενο για μαστροπεία στην υπόθεση trafficking της Ηλιούπολης, Δημήτρη Μπουγιούκο– δήλωσε για τη 12χρονη ότι «δυστυχώς αυτό το κορίτσι είχε επιλέξει, για να επιβιώσει, μια συγκεκριμένη στάση ζωής», μιλώντας για την υπόθεση στο OPEN.

Η Βάσω Πανταζή υποστήριξε ότι δεν προέκυψε κάτι επιβαρυντικό για τους πελάτες της από τα πειστήρια που έχουν κατατεθεί, προσθέτοντας ότι «δεν τη χτύπησαν, δεν την απείλησαν, δεν χρησιμοποίησαν βία» όταν την κακοποίησαν και άρα δεν αρμόζει η κατηγορία του βιασμού!

«Ο βιασμός στην Ελλάδα έχει δύο μορφές τέλεσης. Είτε ασκώ βία την ώρα εκείνη στο θύμα μου, είτε το απειλώ με τρόπο που να κινδυνεύει η ζωή του και η σωματική του ακεραιότητα και τελώ συνουσία. Εάν εγώ είμαι ένα πρόσωπο που μου το είχαν εμπιστευτεί και το παρασύρω και το πείθω και το παραπλανώ, με οποιονδήποτε δηλαδή άλλο τρόπο, να τελέσει συνουσία μαζί μου, τότε παύει να υπάρχει ο βιασμός και υπάρχει το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου, κάτι για το οποίο η εισαγγελική αρχή πρότεινε την ενοχή του πρώτου κατηγορουμένου, το οποίο είναι ένα βαρύτατο κακούργημα, με βαρύτατο πλαίσιο ποινής με 10-15 έτη», σημείωσε χαρακτηριστικά η ίδια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δικηγόρος των κατηγορούμενων υπογράμμισε πως, βάσει του νέου ποινικού κώδικα, όποιο άτομο πράττει κάποιο αδίκημα, ακόμη και στην τρυφερή ηλικία των 10 ετών, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπο με νομικές κυρώσεις.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κένυα: Καταφθάνει κυκλώνας

Boeing mafia;

Σπέτσες: Θαλαμηγός χτύπησε στην παραλία λόγω ισχυρών ανέμων

Σκρέκας: «Ένα βαρύ αρνί είναι πιο… ακριβό»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα