ΑΘΗΝΑ
16:02
|
27.04.2024
Ο διαβόητος «Προφήτης Ισμαήλ» συνελήφθη στους χώρους της θρησκευτικής αίρεσής του από την αστυνομία της Ζιμπάμπουε, η οποία διέσωσε πάνω από 250 παιδιά.
Παλαιότερη σύλληψη του αυτοαποκαλούμενου «Προφήτη Ισμαήλ»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αστυνομία της Ζιμπάμπουε είπε ότι συνέλαβε έναν άνδρα που ισχυριζόταν ότι ήταν προφήτης μιας αποστολικής αίρεσης σε ένα συγκρότημα όπου περισσότερα από 250 παιδιά φέρεται να χρησιμοποιούνταν ως φτηνό εργατικό δυναμικό και όπου οι αρχές βρήκαν 16 μη καταγεγραμμένους τάφους.

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Πολ Νιαθί ισχυρίστηκε ότι ο Ισμαήλ Τσοκουρονγκέρουα, 56 ετών, ένας «αυτοαποκαλούμενος» προφήτης, ηγήθηκε μιας αίρεσης με περισσότερα από 1.000 μέλη σε μια φάρμα περίπου 34 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας, Χαράρε, όπου τα παιδιά έμεναν δίπλα σε άλλους πιστούς.

Τα παιδιά, που τώρα έχουν διασωθεί, «χρησιμοποιούνταν για να εκτελούν διάφορες σωματικές δραστηριότητες προς όφελος της ηγεσίας της αίρεσης», ισχυρίστηκε. Από τα 251 παιδιά, τα 246 δεν είχαν πιστοποιητικό γέννησης.

«Η αστυνομία διαπίστωσε ότι όλα τα παιδιά σχολικής ηλικίας δεν παρακολούθησαν επίσημη εκπαίδευση και υπέστησαν κακοποίηση ως φτηνό εργατικό δυναμικό, κάνοντας χειρωνακτική εργασία στο όνομα της διδασκαλίας των δεξιοτήτων ζωής», ισχυρίστηκε ο Νιαθί.

Η αστυνομία είπε ότι μεταξύ των τάφων που ανακαλύφθηκαν ήταν και εκείνοι επτά βρεφών των οποίων οι ταφές δεν είχαν καταγραφεί στις αρχές.

Είπε ότι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο ιερό την Τρίτη. Ο Ισμαήλ Τσοκουρονγκέρουα, ο οποίος αποκαλούσε τον εαυτό του Προφήτη Ισμαήλ, συνελήφθη μαζί με επτά από τους βοηθούς του «για εγκληματικές δραστηριότητες που περιλαμβάνουν κακοποίηση ανηλίκων».

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε εότι περισσότερες λεπτομέρειες θα δημοσιοποιηθούν «εν ευθέτω χρόνω καθώς εξελίσσονται οι έρευνες».

Ένα κρατικό ταμπλόιντ, το H-Metro, το οποίο συνόδευε την αστυνομία κατά τη διάρκεια της επιδρομής, έδειξε αστυνομικούς με εξοπλισμό ταραχών να διαπληκτίζονται με πιστές με λευκά ρούχα και κεφαλομάντηλα που ζητούσαν την επιστροφή των παιδιών που μπήκαν σε ένα αστυνομικό λεωφορείο που περίμενε έξω από το οικιστικό συγκρότημα. Δεν είναι σαφές πού πήγε η αστυνομία τα παιδιά και μερικές γυναίκες που τα συνόδευαν.

«Γιατί μας παίρνουν τα παιδιά; Εδώ είμαστε άνετα. Δεν έχουμε πρόβλημα εδώ», φώναξε μια από τις γυναίκες σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό X της εφημερίδας, πρώην Twitter.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αστυνομικοί οπλισμένοι με όπλα, δακρυγόνα και σκυλιά «διοργάνωσαν μια θεαματική επιδρομή» στο ιερό. Οι πιστοί περιέγραψαν την ένωση ως «γη της επαγγελίας τους».

Αποστολικές ομάδες που εμφυσούν παραδοσιακές πεποιθήσεις σε ένα δόγμα της Πεντηκοστής είναι δημοφιλείς στη βαθιά θρησκευόμενη χώρα της Νότιας Αφρικής.

Έχει γίνει ελάχιστη λεπτομερής έρευνα για τις αποστολικές εκκλησίες στη Ζιμπάμπουε, αλλά μελέτες της UNICEF εκτιμούν ότι είναι το μεγαλύτερο θρησκευτικό δόγμα με περίπου 2,5 εκατομμύρια οπαδούς σε μια χώρα 15 εκατομμυρίων. Μερικές από τις ομάδες τηρούν ένα δόγμα που απαιτεί από τους οπαδούς να αποφεύγουν την επίσημη εκπαίδευση για τα παιδιά τους καθώς και φάρμακα και ιατρική περίθαλψη για μέλη που πρέπει αντ ‘αυτού να αναζητήσουν θεραπεία μέσω της πίστης τους στην προσευχή, το αγιασμό και τις χρισμένες πέτρες.

Διαβάστε επίσης:


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα