ΑΘΗΝΑ
22:17
|
03.05.2024
Ο αριθμός των θανάτων τους τελευταίους οκτώ μήνες ανέρχεται σε 120 και ο αριθμός των κρουσμάτων σε 5.000.
Από την άνοιξη του 2022, κρούσματα χολέρας έχουν εμφανιστεί σε πολλές χώρες της υποσαχάριας Αφρικής
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το δημοτικό συμβούλιο της πρωτεύουσας της Ζιμπάμπουε, Χαράρε, αποφάσισε να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση, της επιδημίας χολέρας που έχει ξεσπάσει εδώ και μήνες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων, την κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Χαράρε Ίαν Μακόνι, ενώ ο κυβερνήτης της περιφέρειας σημείωσε ότι η επιδημία χολέρας προκλήθηκε από την έλλειψη κατάλληλων αποθεμάτων πόσιμου νερού στην πόλη, που ανάγκασαν τους ανθρώπους να αντλούν νερό από μολυσμένες γεωτρήσεις και πηγάδια και συνέκρινε την κατάσταση με το ξέσπασμα του 2008, όταν η ασθένεια σκότωσε περισσότερους από 4.000 κατοίκους της Ζιμπάμπουε.

Σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές, ο αριθμός των θανάτων στη Ζιμπάμπουε από χολέρα τους τελευταίους οκτώ μήνες ανέρχεται σε 120 και ο αριθμός των ξεπερνά τους 7.000, με το επίκεντρο της επιδημίας να εντοπίζεται στα ανατολικά της χώρας.

Οι υγειονομικές αρχές αγωνίζονται να περιορίσουν τον υψηλό αριθμό εισαγωγών στα νοσοκομεία, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού (IFRC), εν μέσω έλλειψης προσωπικού στον τομέα της υγείας καθώς και έλλειψης προμηθειών για να σταματήσει η εξάπλωση της νόσου.

Από την άνοιξη του 2022, κρούσματα χολέρας έχουν εμφανιστεί σε πολλές χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, με κύρια εστία το Μαλάουι όπου έχουν αναφερθεί από τότε περισσότερα από 60.000 κρούσματα., τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, το Καμερούν, τη Νότια Αφρική και άλλες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα