ΑΘΗΝΑ
13:20
|
03.05.2024
Δευτεροβάθμιο δικαστήριο της Ιαπωνίας αποφάνθηκε πως είναι «αντισυνταγματικό» να μην επιτρέπονται στη χώρα οι γάμοι προσώπων του ίδιου φύλου.
Αντισυνταγματικό να μην επιτρέπεται ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών στην Ιαπωνία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δευτεροβάθμιο δικαστήριο της Ιαπωνίας αποφάνθηκε πως είναι «αντισυνταγματικό» να μην επιτρέπονται στη χώρα οι γάμοι προσώπων του ίδιου φύλου, στην πρώτη απόφαση που εκδόθηκε από εφετείο για το ζήτημα αυτό, ανέφεραν σήμερα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Ενώ η Ιαπωνία είναι το μόνο έθνος της Ομάδας των Επτά χωρίς νομική προστασία για τα ομόφυλα ζευγάρια, η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Σαππόρο απέρριψε την αξίωση για αποζημίωση των εναγόντων από την κυβέρνηση.

«Νόμιζα ότι η απόφαση μπορεί να είναι συντηρητική, αλλά κατέληξε να ξεπεράσει τις προσδοκίες μου», είπε στους δημοσιογράφους μετά την απόφαση ένας από τους ενάγοντες, ο οποίος δεν αποκάλυψε το όνομά του. «Δεν μπορούσα να μην κλάψω».

Η συζήτηση για το εάν οι νόμοι της Ιαπωνίας κατά του γάμου ομοφυλόφιλων είναι αντισυνταγματικοί έχει διχάσει τα κατώτερα δικαστήρια, με ένα περιφερειακό δικαστήριο να θεωρεί τον πήχη ως συνταγματικό, με άλλα να λένε ότι είναι αντισυνταγματικό σε διάφορους βαθμούς.

Αν και οι δημοσκοπήσεις από το 2023 δείχνουν ότι περίπου το 70% του κοινού υποστηρίζει τους γάμους ομοφυλόφιλων, το συντηρητικό Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Φούμιο Κισίντα αντιτίθεται σε αυτό.

Διαβάστε επίσης:


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Κίνα: Εκτοξεύτηκε το διαστημόπλοιο Chang’e 6 με προορισμό τη Σελήνη

Βρετανία: Πρώτη μεγάλη νίκη του Εργατικού Κόμματος έναντι των Συντηρητικών του Σούνακ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα