ΑΘΗΝΑ
11:50
|
27.04.2024
Χιλιάδες κόσμου σε Προπύλαια και Κολωνό εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στο κορίτσι και την οικογένειά της μετά την απαράδεκτη πρόταση της εισαγγελέα για τον Μίχο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αλληλεγγύη στο κορίτσι του Κολωνού που βιαζόταν και εκδιδόταν από 12 χρονών εξέφρασε και απόψε πλήθος πολλών εκατοντάδων Αθηναίων διαδηλώνοντας στους δρόμους του Κολωνού μετά τις 19.00 το απόγευμα, οπότε είχαν κάνει προσυγκέντρωση στο σταθμό του Μετρό στα Σεπόλια.

Μεταξύ των εκατοντάδων διαδηλωτών που εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στο κορίτσι και την οικογένειά της μετά την απαράδεκτη πρόταση της εισαγγελέα για αθώωση του Ηλία Μίχου για τα εγκλήματα του βιασμού και της μαστροπείας ήταν και πολλοί φοιτητές. Και αυτό γιατί, νωρίτερα, πολλοί φοιτητικοί σύλλογοι είχαν εκδώσει κοινό ψήφισμα υποστηρίζοντας την αποψινή κινητοποίηση και εκείνη που προγραμματίζεται αύριο το πρωί (Παρασκευή, 15 Μαρτίου) στις 8.30 έξω από το Εφετείο στην οδό Λουκάρεως όπου συνεχίζεται η δίκη των κατηγορούμενων για την κακοποίηση και εκμετάλλευση της (τότε) 12χρονης μαθήτριας.

Στο κοινό ψήφισμα που υπέγραψαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φιλοσοφικής, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Μαθηματικού, Γεωλογικού, Χημικού, Οδοντιατρικής, Νοσηλευτικής, Κοινωνιολογίας από το ΕΚΠΑ, Τοπογράφων, Χημικών Μηχανικών, Μεταλλειολόγων από το ΕΜΠ, Σχολής Μηχανικών, Σχολής Επιστήμων Υγείας και Πρόνοιας, Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού, Σχολής Επιστημών Τροφίμων από το ΠαΔΑ, Παντείου, Γεωπονικού, ΑΣΟΕΕ, Πανεπιστημίου Πειραιά και οι Σύλλογοι Οικοτρόφων ΦΕΑ, ΦΕΠΑ, ΝΦΕΕΜΠ αναφέρουν:

«Νιώθουμε οργή και αγανάκτηση για την απαράδεκτη πρόταση της εισαγγελέα για αθώωση του Ηλία Μίχου για το έγκλημα του βιασμού και της μαστροπείας σε βάρος της 12χρονης στον Κολωνό.

Θα μας βρουν απέναντί τους όσοι κι όσες προσπαθούν να συγκαλύψουν το φρικιαστικό έγκλημα σε βάρος της 12χρονης, όπως και τα κυκλώματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης.

Δε θα δεχτούμε να περάσει η προσπάθεια νομιμοποίησης της σήψης της κοινωνίας της εκμετάλλευσης και βίας, που έχει στο DNA της την απάνθρωπη και αρρωστημένη λογική “όλα πουλιούνται και όλα αγοράζονται”, ακόμα και το ανθρώπινο σώμα. Αυτός ο βούρκος τρέφει τους δράστες-“τέρατα” κι αφήνει τα θύματα, μέχρι και ανήλικα παιδιά, απροστάτευτα κι ευάλωτα σε κυκλώματα εμπορευματοποίησης του σώματος, πορνείας, που δρουν ανενόχλητα.

Μέσα από το φοιτητικό μας σύλλογο χτίζουμε ασπίδα προστασίας, για να μπορεί κάθε παιδί να ζει μια ζωή απαλλαγμένη από κάθε μορφής βία, εκμετάλλευση και καταπίεση.

Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία του βιαστή και μαστροπού Μίχου και όλων των υπόλοιπων δραστών από τη δικαιοσύνη!»

Την αυριανή κινητοποίηση έξω από το Εφετείο στηρίζει και ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής.

Συγκέντρωση και στα Προπύλαια

Στο πλευρό του 12χρονου κοριτσιού και της οικογένειάς της διαδήλωσαν απόψε χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν νωρίτερα έξω από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μέρος της κεφαλής της πορείας που ξεκίνησε στην Πανεπιστημίου έφερε πανό που έγραφε το ακόλουθα σύνθημα:

«Μητέρα γερά, ως τη λευτεριά»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Πυρά κατά της πρύτανη του Κολούμπια για την καταστολή φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών

Αγώνες για τους εκτελεσθέντες της Καισαριανής: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή

Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο σε κάδο σκουπιδιών και έβαλαν φωτιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα