ΑΘΗΝΑ
02:10
|
03.05.2024
Το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης και το ΚΚΕ μαζί με τη Νέα Αριστερά, τους Σπαρτιάτες και τη ΝΙΚΗ, καταψήφισαν.
Δικηγόροι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ψηφίστηκε απόψε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης «Ρυθμίσεις για τα κληρονομητήρια, τις αποδοχές και αποποιήσεις κληρονομιών, τις εγγραφές και τις εξαλείψεις συναινετικών προσημειώσεων υποθηκών και τις ένορκες βεβαιώσεις και για το Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων και την πληρωμή των υποθέσεων νομικής βοήθειας».

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης και το ΚΚΕ μαζί με τη Νέα Αριστερά, τους Σπαρτιάτες και τη ΝΙΚΗ, καταψήφισαν.

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε επίσης κατά πλειοψηφία η τροπολογία για μείωση του ενεργειακού κόστους σε αγρότες και έλεγχο συνταγογράφησης φαρμάκων.

Η δήλωση του Προέδρου του Δ.Σ.Α.

Ο πρόεδρος της ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρης Βερβεσός, μετά την ψήφιση από την Βουλή, του νομοσχεδίου με το οποίο μεταφέρθηκε δικαστηριακή ύλη στους δικηγόρους, σε εκτενή δήλωσή του χαιρετίζει την διεύρυνση αυτή, της δικηγορικής ύλης.

Συγκεκριμένα, ο Βερβεσός επισημαίνει ότι η νομοθέτηση αυτή «αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές στιγμές για το δικηγορικό σώμα, καθόσον, πρωτίστως, επιβεβαιώνει το ρόλο του δικηγόρου ως αμίσθου δημόσιου λειτουργού, πέραν αυτού, ως νομικού παραστάτη και συμβούλου και αναβαθμίζει θεσμικά τη θέση του ως συλλειτουργού της Θέμιδας».

Ο Δημήτρης Βερβερσός

Είναι η πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, που δικαστηριακή ύλη μεταφέρεται στους δικηγόρους σε μία προσπάθεια αποσυμφόρησης των δικαστηρίων και δημιουργίας συνθηκών επιτάχυνσης των ρυθμών απονομής της δικαιοσύνης.

Ένορκες βεβαιώσεις, συναινετικές προσημειώσεις (εγγραφές και εξαλείψεις), κληρονομητήρια, αποδοχές κληρονομιάς, σωματεία, ανήκουν πλέον στο έργο του δικηγόρου, αναγνωρίζοντας έμπρακτα τον θεσμικό του ρόλο, αυξάνοντας το κύρος του και διευρύνοντας την επαγγελματική του δραστηριότητα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα