ΑΘΗΝΑ
04:40
|
20.05.2024
«Αντί για φως βυθιστήκαμε στο σκοτάδι!» παρατήρησε ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς σε ό,τι αφορά τις έρευνες για το δυστύχημα στα Τέμπη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Πυρά» κατά της κυβέρνησης για τις προσπάθειες συγκάλυψης των ευθυνών για το εγκληματικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη το Φεβρουάριο του 2023 εκτόξευσε το απόγευμα ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης.

«Η Ευρωπαία εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι επιβεβαιώνει αυτό που βιώνουμε και καταγγέλλουμε όλους αυτούς τους μήνες: Η κυβέρνηση συγκαλύπτει την έρευνα για το έγκλημα των Τεμπών», υπογραμμίζει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ και συνέχισε:

«Ελπίζω ο κύριος Μητσοτάκης να μην ανακαλύψει ξανά ξένο δάκτυλο ή Ευρωπαϊκή συνωμοσία κατά της κυβέρνησης του. Ας μην προκαλέσει άλλο. Εξάλλου η μεθόδευση για την συγκάλυψη έγινε μπροστά στα μάτια όλων των πολιτών στην εξεταστική επιτροπή- παρωδία», σημειώνει, τονίζοντας πως «κομβικοί μάρτυρες αποκλείστηκαν, το έργο των βουλευτών-μελών της επιτροπής παρεμποδίστηκε, ουσιώδη στοιχεία αγνοήθηκαν και φυσικά ο κύριος Καραμανλής απαλλάχτηκε, φυγαδεύτηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία και κρύφτηκε ξανά πίσω από το νόμο περί ευθύνης υπουργών».

Σε επόμενο σημείο επισήμανε την παρατήρηση της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO), Λάουρα Κοβέσι, πως «εάν είχε ολοκληρωθεί η σύμβαση 717 το δυστύχημα δεν θα είχε συμβεί»!

Ο Χαρίτσης υποστήριξε πως πρόκειται για «γεγονός που σκοπίμως και εντέχνως παραβλέπει το πόρισμα της ΝΔ».

Δεν πείστηκε δε από τις συχνές αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου Βαγγέλη Μαρινάκη «στο γνωστό αφήγημα: την έρευνα τρέχει η ανεξάρτητη δικαιοσύνη, θα χυθεί άπλετο φως. Πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτή τη δέσμευση; Μόνο που αντί για φως βυθιστήκαμε στο σκοτάδι!».

Ακολούθως κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα πως «σφράγισε την συγκάλυψη» και πως «η κοινωνική πλειοψηφία δεν σταματά να ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη για ένα έγκλημα που μετατράπηκε σε συλλογική πληγή».

«Εμείς δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε. Για την δικαίωση των συγγενών των θυμάτων, για την δικαιοσύνη. Για να μην είναι χωρίς επιστροφή η διάρρηξη της σχέσης εμπιστοσύνης των πολιτών προς το Κράτος Δικαίου» καταλήγει η ανάρτηση του Αλέξη Χαρίτση.

Τι αποκάλυψε η Ρουμάνα εισαγγελέας της Ε.Ε.

Η Λάουρα Κοβέσι μιλώντας μεταξύ άλλων και στον τηλεοπτικό σταθμό Star κατήγγειλε πως μπλοκάρουν τις προσπάθειές της για την αποκάλυψη της αλήθειας για όσα οδήγησαν στο δυστύχημα των Τεμπών.

Η Ευρωπαία Εισαγγελέας, Λάουρα Κοβέσι

«Μας μπλοκάρουν από το να εφαρμόσουμε δικαιοσύνη. Γιατί αν σου απαγορεύουν να κάνεις έρευνα, δεν μπορείς να αποκαλύψεις την αλήθεια. Δυστυχώς, η συνταγματική πρόβλεψη πρέπει να αλλάξει. Γι’ αυτό το έχουμε ζητήσει και έχουμε στείλει επιστολή στην Κομισιόν» είπε χαρακτηριστικά.

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει το ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού που έχει φτάσει τις 1.300.000 υπογραφές, η 50χρονη Ρουμάνα εισαγγελέας τόνισε πως υπόσχεται να κάνει τη δουλειά της, παρατηρώντας σε κάθε περίπτωση πως «η συνταγματική πρόβλεψη πρέπει να αλλάξει».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιράν: Ενεργοποιήθηκε το σύστημα Copernicus για την αναζήτηση του ελικοπτέρου

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Κουτσούμπας: Ο λαός να «κοντύνει» αποφασιστικά την κυβέρνηση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα