ΑΘΗΝΑ
15:59
|
27.04.2024
«Δίνουμε μάχη πολιτικών και ποινικών ευθυνών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα μηνυτήρια αναφορά αναμένεται να καταθέσει η οικογένεια του πολυτραυματία Γεράσιμου Γεωργιάδη, του μοναδικού επιζώντα του πρώτου βαγονιού της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας. Αυτή τη φορά η μήνυση απευθύνεται κατά παντός υπευθύνου για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Ο 21 ετών φοιτητής του ΑΠΘ συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή του στη Βοστώνη, μετά από τουλάχιστον εννέα μήνες νοσηλείας στο νοσοκομείο Λάρισας και σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας. Λουκά Αποστολίδη, «οι γονείς δεν δέχονται ότι φταίνε μόνο ο σταθμάρχης και οι δύο οδηγοί».

«Δίνουμε μάχη πολιτικών και ποινικών ευθυνών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας.

Η οικογένεια του Γεράσιμου ζητά να συνδεθεί η μηνυτήρια αναφορά τόσο με τη δικογραφία του ειδικού ανακριτή Λάρισας, όσο και με την έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τη Σύμβαση 717, Μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1, ο κ. Αποστολίδης επεσήμανε πως υπάρχουν ποινικές ευθύνες των υπευθύνων λειτουργίας του σιδηροδρόμου και της Hellenic Train.

Η μήνυση αυτή έρχεται λίγο αφότου οι συγγενείς των θυμάτων προχώρησαν στην κατάθεση συμπληρωματικής μήνυσης ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή, κατά όλων όσων εμπλέκονται στη σιδηροδρομική τραγωδία, αποσκοπώντας στην αναβάθμιση του κατηγορητηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ποινικές διώξεις έχουν ασκηθεί -μέχρι στιγμής- σε 33 πρόσωπα, εκ των οποίων 15 είναι στελέχη του ΟΣΕ, 16 στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ και δύο στελέχη της Hellenic Train. Όλοι οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες που αφορούν αδικήματα «εξ αμελείας», χωρίς οι Αρχές να εξετάζουν αν μπορεί να αποδειχθεί ο «ενδεχόμενος δόλος» των κατηγοριών, δηλαδή αν οι κατηγορούμενοι -έχοντας γνώση για την κατάσταση ασφαλείας του σιδηροδρόμου- υπονόμευσαν συνειδητά την ασφαλή μετακίνηση των επιβαινόντων.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα