ΑΘΗΝΑ
02:41
|
02.05.2024
Οι εργάτες γης προχώρησαν σε καταγγελία για εξαναγκαστική εργασία με απειλή βίας, για μη καταβολή δεδουλευμένων και παρακράτηση των ταξιδιωτικών τους εγγράφων.
Πάτέρας και γιος εξανάγκαζαν αλλοδαπούς σε εργασία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο άτομα, πατέρας και γιος, συνελήφθησαν με την κατηγορία της άγριας εκμετάλλευσης εργατών γης στη Βέροια. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συναυτουργία.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν μετά από καταγγελία αλλοδαπών εργατών γης για εξαναγκαστική εργασία με απειλή βίας, καθώς οι συλληφθέντες τους απειλούσαν και είχαν παρακρατήσει τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα. 

Οι καταγγέλλοντες εργάτες γης ανέφεραν στο Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας πως «πατέρας και γιος, από το καλοκαίρι του 2023 έως και αρχές Μαρτίου του 2024, τους απασχολούσαν ως εργάτες γης και χρησιμοποιώντας απειλή βίας και παρακρατώντας τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, τους επέβαλλαν να εργάζονται σε αγροτικές εργασίες, χωρίς να τους καταβάλλουν τα δεδουλευμένα τους, ενώ το κατάλυμα που τους παρείχαν δεν τηρούσε τις απαιτούμενες συνθήκες διαβίωσης».

Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας, ενώ στους παθόντες παρασχέθηκε η απαιτούμενη προστασία και αρωγή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα