ΑΘΗΝΑ
14:34
|
27.04.2024
Την παραίτηση από τα καθήκοντά του ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης.
Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου με ανάρτησή της ανακοίνωσε, ότι δεν θα είναι υποψήφια στις επερχόμενες ευρωεκλογές, αν δεν ξεκαθαριστεί πλήρως το ζήτημα με τα e-mail που εστάλησαν από το γραφείο της.

Η ανακοίνωσή της:

Καταθέτω σήμερα στην ΑΠΔΠΧ, όπως μου ζητήθηκε, στοιχεία που αφορούν στο γνωστό θέμα της αποστολής newsletter από το γραφείο μου. Στην πολιτική μου πορεία υπήρξα πάντοτε ένας “στρατιώτης” της μεγάλης παράταξης της ΝΔ και την υπηρέτησα από όποια θέση μου ζητήθηκε. Ως Ευρωβουλευτής, επί 5 χρόνια έδωσα πολλές μάχες για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Για όλη αυτή την πορεία προφανώς αξιολογούμαι και κρίνομαι.

Πιστή στις αρχές, στις αξίες και στην αγάπη μου για την Ελλάδα, ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για την απόφασή μου να μην συμμετάσχω ως υποψήφια Ευρωβουλευτής στις επερχόμενες Ευρωεκλογές του Ιουνίου εάν το θέμα αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως. Αυτό, γιατί η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω άθελά μου στις προσπάθειες κάποιων να πλήξουν τον θεσμό της επιστολικής ψήφου, την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ή το κύρος της Ελλάδας.

Ο λόγος τώρα είναι αποκλειστικά στις αρμόδιες αρχές που διερευνούν την υπόθεση και είμαι βέβαιη πως θα καταλήξουν ταχύτατα στην ανάδειξη της αλήθειας και των πραγματικών διαστάσεων του συγκεκριμένου θέματος. Επαναλαμβάνω για ακόμη μια φορά πως θα συνεργαστώ μαζί τους σε ό,τι μου ζητηθεί.

Μετά την απόσυρσή της από την κούρσα των Ευρωεκλογών, αποπέμπονται ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης και ο γραμματέας αποδήμων της ΝΔ, Νίκος Θεοδωρόπουλος.

ΣΥΡΙΖΑ: Να αναλάβει το πολιτικό κόστος

Να δώσει απαντήσεις και να αναλάβει, επιτέλους, το πολιτικό κόστος για το πως έγινε η διαρροή και από ποιον στην υπόθεση της μαζικής διαρροής προσωπική δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού με πρωταγωνίστρια την Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, ζητά από το Μαξίμου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέτει μία σειρά από σοβαρά ερωτήματα που προκύπτουν από την διαρροή και στηλιτεύει την στάση σιωπής που κρατά επί δύο εβδομάδες η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε αιχμηρό σχόλιο του αναφέρει ότι «η κυβέρνηση κατάφερε να ρίξει σκιές στο αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας με επιστολική ψήφο και να επαναβεβαιώσει ότι όσα λέει περί διαφάνειας και δημοκρατίας, είναι απλώς επικοινωνιακά «λόγια του αέρα».

Πιο συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνει ότι «πέρασαν δύο εβδομάδες μετά τις καταγγελίες αποδήμων ότι δέχτηκαν στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις τους προεκλογικό υλικό από την ευρωβουλεύτρια της ΝΔ, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Ήταν οι ίδιες διευθύνσεις που είχαν δώσει οι απόδημοι στο Υπουργείο Εσωτερικών για την κατάρτιση των εκλογικών καταλόγων της επιστολικής ψήφου. Σήμερα μαθαίνουμε ότι η κ. Ασημακοπούλου «αποφάσισε» -εξωθήθηκε- να μην είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές, «μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση».

Και συνεχίζει «ωστόσο, δύο εβδομάδες μετά επικρατεί άκρα σιωπή και η αποκάλυψη της αλήθειας αποτελεί ακόμα ζητούμενο. Όχι μία και δύο, αλλά τέσσερις διαφορετικές έρευνες ξεκίνησαν μετά από τις καταγγελίες για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων των αποδήμων στην ευρωβουλεύτρια της ΝΔ: από την Εισαγγελία Αθηνών, από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, από την κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του Κυρ. Μητσοτάκη και από το Υπουργείο Εσωτερικών, που διενεργεί εσωτερικό έλεγχο. Τι ανακάλυψε το Μαξίμου, αλλά δεν το λέει; Τι έχει να παρουσιάσει η κ. Κεραμέως, η οποία σιωπούσε για τέσσερις ολόκληρες ημέρες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου;» διερωτάται με νόημα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η κυβέρνηση οφείλει, έστω για μία φορά, να δώσει απαντήσεις και να αναλάβει, επιτέλους, το πολιτικό κόστος. Πώς έγινε η διαρροή και από ποιον; Γιατί δεν προστατεύθηκαν τα προσωπικά δεδομένα των αποδήμων; Έχουν γίνει και άλλες διαρροές και προς τα πού;» τονίζεται στην ανακοίνωση. «Μέσα σε μια στιγμή η κυβέρνηση κατάφερε να ρίξει σκιές στο αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας με επιστολική ψήφο και να επαναβεβαιώσει ότι όσα λέει περί διαφάνειας και δημοκρατίας, είναι απλώς επικοινωνιακά «λόγια του αέρα» προσθέτει.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ζητά άμεσα την πλήρη διερεύνηση του εξαιρετικά σοβαρού πολιτικού σκανδάλου, το οποίο προέκυψε με ευθύνη της κυβέρνησης λίγο πριν από τις ευρωεκλογές. Επιτέλους να πάψουν τα παιχνίδια της με τους θεσμούς και τη δημοκρατία!» τονίζει καταληκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΚΚΕ: Έμμεση η παραδοχή της ενοχής της

«Η «απόσυρση» της κυρίας Ασημακοπούλου απ’ το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ συνιστά έμμεση παραδοχή της ενοχής για τη διαρροή των προσωπικών στοιχείων των εκλογέων. Το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι η ανάληψη της πολιτικής -τουλάχιστον- ευθύνης απ’ την κυρία Κεραμέως και το πιο σημαντικό η απόσυρση εκείνων των διατάξεων που μετατρέπουν τα προσωπικά δεδομένα των ψηφοφόρων σε «φέιγ -βολάν», φαινόμενο το οποίο θα ενταθεί με τις διαδικασίες της επιστολικής ψήφου, όπως απ’ την πρώτη στιγμή είχε καταγγείλει το ΚΚΕ».

Μητσοτάκης: Η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί

Στην τελευταία του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο ζήτημα, είχε πει: «Η υπόθεση με τα e-mails που φέρεται να έστειλε η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου στους απόδημους πρέπει να διερευνηθεί. Η υπόθεση πρέπει να ερευνηθεί και από τη Δικαιοσύνη και από το υπουργείο Εσωτερικών. Κάνουμε και εμείς τη δική μας έρευνα».

Υπενθυμίζεται, πως τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τη διαρροή στοιχείων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας κατοίκων του εξωτερικού που έφθασαν στην κατοχή της ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου έχει διατάξει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος.

Οι απόδημοι, ορισμένοι μάλιστα έχοντας κινηθεί νομικά, φαίνονται πεπεισμένοι ότι τις λίστες τις παρέδωσε το ΥΠΕΣ παραβιάζοντας ρητά το GDPR με την κυβέρνηση να μην έχει προχωρήσει σε ουσιαστικές απαντήσεις.

Η κ. Κεραμέως μάλιστα, ερωτηθείσα για την υπόθεση επέμεινε να επαναλαμβάνει την τοποθέτηση της κ. Ασημακοπούλου, λέγοντας ότι η ευρωβουλεύτρια «έχει απαντήσει».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Πυρά της αντιπολίτευσης για περίεργη διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα