ΑΘΗΝΑ
00:47
|
03.05.2024
«Διεξάγονται συζητήσεις αυτή τη στιγμή, καθώς μιλάμε εδώ, και είμαι πεπεισμένος ότι θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες» είπε ο Μπλίνκεν.
Ο Άντονι Μπλίνκεν στην Αυστρία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη διαβεβαίωση πως οι ΗΠΑ πασχίζουν μαζί με Αίγυπτο και Κατάρ να καλύψουν τα εναπομείναντα κενά σε μια συμφωνία για τους ομήρους, που θα προβλέπει μια παύση των εχθροπραξιών μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς έκανε απόψε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν.

Μιλώντας στη διάρκεια επίσκεψης στην Αυστρία, ο Μπλίνκεν δήλωσε πως το γεγονός ότι το Ισραήλ στέλνει μια ομάδα αντανακλά «μια αίσθηση τόσο πιθανότητας αλλά και επείγουσας ανάγκης» να επιτευχθεί μια συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων.

«Διεξάγονται συζητήσεις αυτή τη στιγμή, καθώς μιλάμε εδώ, και είμαι πεπεισμένος ότι θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες», είπε ο Μπλίνκεν σε δημοσιογράφους, αποφασίζοντας να υποβαθμίσει την απόρριψη της τελευταίας πρότασης της Χαμάς από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Τις πιθανότητες για συμφωνία είχε συρρικνώσει νωρίτερα σήμερα η έγκριση των σχεδίων για ευρεία στρατιωτική επιχείρηση στη νότια πόλη της Ράφας, όπου έχουν βρει καταφύγιο πάνω από 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι. Στην σχετική κυβερνητική ανακοίνωση αναφέρεται πως ο στρατός προετοιμάζει «επιχειρησιακά θέματα» και την απομάκρυνση του άμαχου πληθυσμού.

Ο Άντονι Μπλίνκεν επανέλαβε επίσης πως οι ΗΠΑ θέλουν να δουν ένα σαφές και εφαρμόσιμο σχέδιο για μια στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα, μεταξύ άλλων προκειμένου να απομακρυνθούν οι άμαχοι από το μέτωπο των εχθροπραξιών. Διευκρίνισε ωστόσο πως η Ουάσιγκτον δεν έχει προς το παρόν δει ένα τέτοιο σχέδιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα