ΑΘΗΝΑ
21:53
|
30.04.2024
Το γνωστό αμερικανικό hedge fund, που κατέχει μερίδια σε πολλούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, έχει δρομολογήσει την ίδρυση της πρώτης Ιδιωτικής Ιατρικής Σχολής στην Ελλαδα.
Φωτ.: 902.gr
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από τα γραφεία της CvC, του fund που σχεδιάζει την ίδρυση της πρώτης ιδιωτικής Ιατρικής Σχολής στην Ελλάδα, μετά την ψήφιση του επίμαχου νόμου από τη Βουλή, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί φοιτητές.

Καμία ιδιωτική σχολή δεν πρόκειται να ιδρυθεί, ούτε από την CvC ούτε από κανένα άλλο fund ή όμιλο που θέλει να πλουτίσει στις πλάτες των φοιτητών και να διαλύσει την δημόσια εκπαίδευση, ξεκαθάρισαν οι φοιτητές, τονίζοντας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στο ιδιωτικά πανεπιστήμια, παρά τον νόμο που μόνη της ψήφισε η κυβέρνηση όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν.

Υπενθυμίζεται ότι, μέσω του ομίλου Hellenic Healthcare Group (HHG), το γνωστό αμερικανικό hedge fund που κατέχει μερίδια σε πολλούς τομείς της ελληνικής οικονομία και είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης ιδιοκτήτης νοσοκομείων στην Ελλάδα, έχει δρομολογήσει την ίδρυση της Σχολής, έχοντας ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, προβεί στην αγορά κτιρίου για την στέγασή της σε περιοχή του Ελληνικού, με το σύνολο της επένδυσης να αγγίζει τα 25 εκατ. ευρώ.

Οι κινητοποιήσεις των φοιτητών αναμένεται να συνεχιστούν με πρωτοβουλίες και δράσεις που προγραμματίζουν για το επόμενο διάστημα, με πρώτη την πανελλαδική ημέρα δράσης για την φοιτητική μέριμνα και το κόστος σπουδών που διοργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι την ερχόμενη Τρίτη 19 Μαρτίου.

Την ίδια ώρα θα συνεχιστούν και οι κινητοποιήσεις στις διοικήσεις των σχολών για τις διεκδικήσεις σε κάθε ίδρυμα και με αίτημα κάθε Γενική Συνέλευση Τμήματος να πάρει θέση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πορεία κατά της καταστολής στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Μυστήριο με ανεύρεση νεκρού 39χρονου στο λιμάνι της Ραφήνας

Παράταση πληρωμής φόρων ως την Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου

Από φίλια πυρά σκοτώθηκαν δύο Ισραηλινοί στρατιώτες στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα