ΑΘΗΝΑ
20:41
|
02.05.2024
Είπε πως από το 1974 που η Ελλάδα απέκτησε 9 πυροσβεστικά Canadair CL 215, τώρα θα αποκτηθούν Canadair 515 CL με τα πρώτα 2 το...2027.
Canadair
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Για ακόμη μία φορά, μετά από μισό αιώνα, η χώρα ξανά προμηθεύεται Καναντέρ» είπε σήμερα στη βουλή ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου με τίτλο «Έγκριση Σχεδίου Συμβάσεως για την Προμήθεια Αεροσκαφών τύπου DHC-515», προσπερνώντας σαν «λεπτομέρεια» πως αυτά θα αποκτηθούν σταδιακά ως το…2030!

Βασίλης Κικίλιας

Εξήγησε ότι από το 1974 που η Ελλάδα  απέκτησε 9 πυροσβεστικά Canadair CL 215, προχωρά στην απόκτηση της τελευταίας γενιάς των Canadair 515 CL, σε συμφωνία-πλαίσιο της Ε.Ε. και των κρατών-μελών, με την καναδική κυβέρνηση και την εταιρεία που τα κατασκευάζει.

Canadair 515 CL

Όπως είναι γνωστή η συμφωνία προβλέπει την αγορά επτά Canadair CL-515, πέντε αμφίβια μεσαίου τύπου πυροσβεστικά αεροσκάφη με χωρητικότητα σε νερό περί τους 6 τόνους, τα οποία θα πληρωθούν μέσω ΕΣΠΑ και ευρωπαϊκών προγραμμάτων της επόμενης περιόδου, καθώς και άλλα δύο όμοια αεροσκάφη που η Ελλάδα θα προμηθευτεί μέσω του προγράμματος RescEU.

Όπως είπε ο ίδιος ο Κικίλιας στη βουλή, η προμήθεια των επτά Canadair αποτελεί «τεράστιο πρόγραμμα» θα είναι σταδιακή και προβλέπεται δύο αεροσκάφη θα παραδοθούν το 2027, ένα αεροσκάφος το 2028, ένα αεροσκάφος το 2029 και τρία αεροσκάφη το 2030».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Ιρανικές αντιδράσεις για ρεπορτάζ του BBC με αφορμή τον φόνο έφηβης διαδηλώτριας

Μιχαλολιάκος: Έφεση κατά της αποφυλάκισης ασκεί ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα