ΑΘΗΝΑ
03:41
|
02.05.2024
Οι δράστες χρησιμοποίησαν όχημα γεμάτο εκρηκτικά, καθώς και γιλέκα αυτοκτονίας στην επίθεση που περιελάμβανε επίσης ανταλλαγή πυροβολισμών.
Μια νεοσυσταθείσα ομάδα, η Jaish-e-Fursan-e-Muhammad, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια ένοπλη ομάδα επιτέθηκε σε στρατιωτικό φυλάκιο στο βορειοδυτικό Πακιστάν κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν χρησιμοποιώντας ένα όχημα γεμάτο με εκρηκτικά καθώς και βόμβες αυτοκτονίας, σκοτώνοντας επτά μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, ανακοίνωσε ο στρατός του Πακιστάν, σύμφωνα με το Al Jazeera.

Οι στρατιώτες που απάντησαν στην επίθεση το Σάββατο στο Βόρειο Ουαζιριστάν, μια συνοικία στην ταραχώδη επαρχία Χάιμπερ Παχτούνχβα, σκότωσαν έξι επιτιθέμενους, ορισμένοι από τους οποίους φορούσαν γιλέκα αυτοκτονίας, σύμφωνα με την στρατιωτική δήλωση.

Ενώ η πτέρυγα μέσων ενημέρωσης του στρατού δεν είπε ποιος ήταν πίσω από την επίθεση, μια νεοσυσταθείσα ομάδα, η Jaish-e-Fursan-e-Muhammad, ανέλαβε την ευθύνη για αυτήν.

«Οι τρομοκράτες χτύπησαν ένα όχημα γεμάτο εκρηκτικά στο φυλάκιο και ακολούθησαν πολλαπλές βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας, οι οποίες οδήγησαν σε κατάρρευση τμήματος κτιρίου» στο οποίο σκοτώθηκαν πέντε μέλη του προσωπικού ασφαλείας, είπε ο στρατός, προσθέτοντας ότι άλλα δύο μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν σε επακόλουθες συγκρούσεις με τους επιτιθέμενους.

Στην περιοχή βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη επιχείρηση εκκαθάρισης.

Κάτοικοι είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι μια έκρηξη τίναξε τις πόρτες και τα παράθυρα κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Ο Πρόεδρος του Πακιστάν Ασίφ Αλί Ζαρντάρι και ο πρωθυπουργός Σεχμπάζ Σαρίφ καταδίκασαν την επίθεση και απέτισαν φόρο τιμής στα στρατεύματα που «μαρτύρησαν».

Το Βόρειο Ουαζιριστάν χρησίμευε για πολύ καιρό ως βάση για τους Πακιστανούς Ταλιμπάν και άλλες ομάδες μέχρι που ο στρατός ισχυρίστηκε πριν από μερικά χρόνια ότι είχε εκκαθαρίσει την περιοχή από ομάδες ανταρτών.

Οι περιστασιακές επιθέσεις συνεχίστηκαν, ωστόσο, εγείρουν ανησυχίες ότι οι Πακιστανοί Ταλιμπάν ανασυντάσσονται στην περιοχή.

Οι Πακιστανοί Ταλιμπάν είναι μια ξεχωριστή ομάδα, αλλά σύμμαχοι των Αφγανικών Ταλιμπάν, οι οποίοι κατέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν το 2021 καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες και τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ βρίσκονταν στο τελικό στάδιο της αποχώρησής τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα