ΑΘΗΝΑ
17:21
|
21.06.2024
Την σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θα ζητήσει το ΚΚΕ.
Να αποσείσει κάθε ευθύνη συνολικά από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, προσπάθησε η υπουργός Εσωτερικών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να αποσείσει κάθε ευθύνη όχι μόνο από το πρόσωπό της αλλά και από τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και συνολικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη, προσπάθησε σήμερα το πρωί, μιλώντας στην εκπομπή «Στούντιο με θέα» του ΑΝΤ1, η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, όσο αφορά στην διαρροή χιλιάδων ηλεκτρονικών διευθύνσεων αποδήμων στην ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Όπως ανέφερε, τα email δόθηκαν στον Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού της ΝΔ Νίκο Θεοδωρόπουλο από συνεργάτη του, και από εκεί στην ευρωβουλευτή, μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου του 2023, δηλαδή μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων

«Τι ακριβώς μου αποδίδουν;  Πού ήμουν εγώ Μάιο και Ιούνιο; Ήμουνα πρώτα υπουργός Παιδείας και εν συνεχεία υποψήφια βουλευτής. Μιλάμε για μία περίοδο την οποία είχαμε υπηρεσιακή κυβέρνηση. Ποιες ευθύνες; Να μου αποδοθεί τι ακριβώς; Κάπου και ο λαϊκισμός έχει ένα όριο» ανέφερε, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές του σκανδάλου, οι οποίοι καρατομήθηκαν χθες μετά την παραίτηση της κ. Ασημακοπούλου, Νίκος Θεοδωρόπουλος και Μιχάλης Σταυριανουδάκης, είναι κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Την υπόθεση ως… λήξασα παρουσιάσει μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, τονίζοντας ότι διεξήχθησαν έρευνες που οδήγησαν σε παραιτήσεις.

«Ανεξαρτήτως των ερευνών που διεξάγουν οι αρχές, ο Πρωθυπουργός είχε πει ότι θα κάνει τη δική του έρευνα. Ο έλεγχος ολοκληρώθηκε, προέκυψε ο τρόπος με τον οποίο έγινε η παράδοση των e-mails στην κα Ασημακοπούλου και εμπλέκεται ένας συγκεκριμένος άνθρωπος, ο γραμματέας απόδημου ελληνισμού της ΝΔ, ο οποίος παραιτήθηκε», τόνισε ο υπουργός, ενώ υποστήριξε ότι η κ. Κεραμέως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

Σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θα ζητήσει το ΚΚΕ

«Η κυβέρνηση της ΝΔ και η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών είναι βαρύτατα εκτεθειμένες για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων των εκλογέων του εξωτερικού. Οι ευθύνες τους δεν μπορούν να κρυφτούν ούτε με την “απόσυρση” της κυρίας Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, ούτε με την απομάκρυνση κάποιων υπηρεσιακών παραγόντων και στελεχών της ΝΔ. Οι δε δικαιολογίες ότι η διαρροή των στοιχείων έγινε την περίοδο της υπηρεσιακής κυβέρνησης -μόνο και μόνο για να μείνει στο απυρόβλητο η κυρία Κεραμέως και κατ’ επέκταση η ίδια η κυβέρνηση- προκαλούν τη νοημοσύνη του λαού» επισημαίνει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του και προσθέτει:

«Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και δεν πρόκειται να τα αποφύγουν:

Πρώτον, πώς είναι δυνατόν τα προσωπικά δεδομένα να διέρρευσαν τον Μάη του 2023 για να χρησιμοποιηθούν 10 μήνες αργότερα ενόψει των ευρωεκλογών;

Δεύτερον, ποιες είναι οι συνθήκες προστασίας των προσωπικών δεδομένων των εκλογέων, όταν με τόση ευκολία διαρρέουν σε συγκεκριμένα κόμματα;

Τρίτον, πώς είναι δυνατόν να “αθωώνεται” η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, όταν οι καταγγελίες αφορούν τόσο την πλατφόρμα των εθνικών εκλογών όσο και αυτή της επιστολικής ψήφου; Επιπλέον, είναι εξακριβωμένο ότι το μήνυμα ενημέρωσης για την επιστολική ψήφο και το διαφημιστικό μήνυμα της κυρίας Ασημακοπούλου στάλθηκαν με λίγη ώρα διαφορά, γεγονός που αναδεικνύει κάποιου είδους συντονισμό;

Τέταρτον, πώς είναι δυνατόν να συμβαίνουν όλα αυτά χωρίς τη γνώση, αν όχι την ενθάρρυνση, της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών; Σε κάθε περίπτωση υπάρχει τεράστια -τουλάχιστον πολιτική- ευθύνη. Αυτή η ευθύνη γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, γιατί από την δημοσιοποίηση των καταγγελιών των εκλογέων – των οποίων χρησιμοποιήθηκαν τα στοιχεία – μέχρι τις παραιτήσεις, υπήρχαν επίμονες και απαράδεκτες δηλώσεις αποπροσανατολισμού και σκοπιμότητας που παραπέμπουν σε συνειδητή και εσκεμμένη προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών.

Πέμπτον, πώς είναι δυνατόν η κυβέρνηση να καθησυχάζει τον λαό για την επιστολική ψήφο, όταν βάσει νόμου πλέον τα προσωπικά στοιχεία των εκλογέων θα είναι στη διάθεση όχι μόνο των κρατικών υπηρεσιών, αλλά και των ιδιωτικών εταιριών και μάλιστα ξένων χωρών, που θα διεκπεραιώνουν τις διαδικασίες της επιστολικής ψήφου; Σημειωτέον, ότι οι εκλογείς του εξωτερικού δεν έχουν καν την εναλλακτική της αυτοπρόσωπης προσέλευσης σε εκλογικά τμήματα, αφού τέτοια τμήματα δεν προβλέπονται στο εξωτερικό».

«Πρόκειται για ζητήματα σχετικά με την προστασία του αδιάβλητου των εκλογών που από την πρώτη στιγμή είχε θέσει το ΚΚΕ, βασιζόμενο και στην αρνητική διεθνή εμπειρία, όταν η κυβέρνηση της ΝΔ έφερε το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο, έχοντας αρχικά την στήριξη από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ» επισημαίνει, ακόμα, η ανακοίνωση του κόμματος και καταλήγει:

«Σε αυτά και πολλά ακόμη ερωτήματα πρέπει να τοποθετηθεί η κυρία Κεραμέως. Γι’ αυτό και το ΚΚΕ, παράλληλα με την υπόλοιπη έρευνα, προτίθεται να ζητήσει την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να εξηγηθούν τα ανεξήγητα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σλοβακία: Υπόλογη για προδοσία η προηγούμενη κυβέρνηση για τη βοήθεια στην Ουκρανία

Έτσι θα είναι το (Euro)pride κι άμα γουστάρετε!

ΑΚΕΛ: Tο συμφέρον της Κύπρου επιτάσσει καμιά εμπλοκή στον ισραηλινό πόλεμο

Επιτροπή ΟΗΕ: Στοχοποίηση αμάχων, εξόντωση και σεξουαλική βία κατά Παλαιστινίων, διαπράττει το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα