ΑΘΗΝΑ
10:25
|
05.05.2024
Ένα πολεμικό πλοίο του ινδικού πολεμικού ναυτικού αναχαίτισε Σομαλούς πειρατές από το φορτηγό πλοίο Ruen και τους ζήτησε να παραδοθούν.
Άνθρωποι με όπλα στέκονται πάνω στο πλοίο χύδην φορτίου Ruen με σημαία Μάλτας που κατασχέθηκε από Σομαλούς πειρατές, το οποίο αναχαιτίστηκε από το Ινδικό Ναυτικό στη θάλασσα, σε αυτή τη φωτογραφία που κυκλοφόρησε στις 16 Μαρτίου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα πολεμικό πλοίο του ινδικού πολεμικού ναυτικού αναχαίτισε πειρατές από το φορτηγό πλοίο Ruen και ζήτησε από τους Σομαλούς πειρατές να παραδοθούν, δήλωσε εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού το Σάββατο, μεταδίδει το Reuters.

Οι πειρατές που φέρεται να κατέλαβαν το πλοίο χύδην φορτίου με σημαία Μάλτας στις 14 Δεκεμβρίου άνοιξαν πυρ εναντίον του πλοίου του πολεμικού ναυτικού στα διεθνή ύδατα την Παρασκευή, είπε ο εκπρόσωπος χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το ναυτικό είχε καλέσει τους πειρατές να παραδοθούν και να απελευθερώσουν το σκάφος και όσους αμάχους μπορεί να κρατούν.

Σομαλοί πειρατές που κατέλαβαν το σκάφος τον Δεκέμβριο ενδέχεται να το χρησιμοποίησαν για την εξαγορά ενός φορτηγού πλοίου με σημαία Μπαγκλαντές στα ανοικτά των ακτών της Σομαλίας αυτή την εβδομάδα, δήλωσε την Πέμπτη η ναυτική δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μέχρι την κατάσχεση του Ruen, δεν είχε σημειωθεί επιτυχής πειρατεία εμπορικού πλοίου από Σομαλούς πειρατές από το 2017.

Τουλάχιστον 17 περιστατικά πειρατείας, απόπειρας πειρατείας ή ύποπτες προσεγγίσεις έχουν καταγραφεί από το ινδικό ναυτικό από τον Δεκέμβριο, δήλωσαν Ινδοί αξιωματούχοι.

Η Ινδία ανέπτυξε τουλάχιστον δώδεκα πολεμικά πλοία ανατολικά της Ερυθράς Θάλασσας τον Ιανουάριο για να παρέχει ασφάλεια κατά των πειρατών και έχει ερευνήσει περισσότερα από 250 πλοία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Δεκάδες συλλήψεις σε φιλοπαλαιστινιακές συγκεντρώσεις στα Αμερικανικά Πανεπιστήμια

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Μεξικό: Δύο νεκροί σε επίθεση εναντίον υποψηφίου στις δημοτικές εκλογές

Κούβα: Συγκέντρωση και διαδήλωση φοιτητών υπέρ της Παλαιστίνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα