ΑΘΗΝΑ
11:54
|
02.05.2024
38 τραυματίες, 11 από αυτούς σε σοβαρή κατάσταση, έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, μετά το τροχαίο σε αυτοκινητόδρομο στην επαρχία Χελμάντ.
Ξέσπασε πυρκαγιά μετά τη σύγκρουση
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 38 τραυματίστηκαν μετά από σύγκρουση λεωφορείου με βυτιοφόρο στην περιοχή Γκεράσκ της επαρχίας Χελμάντ του Αφγανιστάν.

Στο δυστύχημα συνέβη στον αυτοκινητόδρομο Κανταχάρ-Χεράτ, ενεπλάκησαν μια μοτοσικλέτα, ένα βυτιοφόρο μεταφοράς καυσίμων και ένα επιβατικό λεωφορείο που εκτελούσε δρομολόγιο από την πόλη Χεράτ προς την πρωτεύουσα Καμπούλ, δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος πληροφοριών της επαρχιακής κυβέρνησης της Χελμάντ.

Ο οδηγός του λεωφορείου έχασε τον έλεγχο μετά από σύγκρουση με τη μοτοσικλέτα και συγκρούστηκε με το βυτιοφόρο που κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αρχηγού της τοπικής αστυνομίας, 38 τραυματίες, ανάμεσά τους 11 σε κρίσιμη κατάσταση, μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Τα τροχαία ατυχήματα είναι συνηθισμένα στο Αφγανιστάν, κυρίως λόγω των κακών οδικών συνθηκών και της απροσεξίας των οδηγών. Το προηγούμενο σοβαρό δυστύχημα, συνέβη τον Δεκέμβριο του 2022, όταν όχημα ανατράπηκε και έπιασε φωτιά στο πέρασμα Σαλάνγκ του Αφγανιστάν σε μεγάλο υψόμετρο, με τραγικό απολογισμό 31 νεκρούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έρευνα κατά του IDF για δολοφονίες παιδιών στη Δυτική Όχθη

Φονικές καταιγίδες στη νότια Βραζιλία, 10 επιβεβαιωμένοι νεκροί

Αποφυλάκιζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Ανάληψη ευθύνης για παρέμβαση σε εκδήλωση με ομιλητή τον Χρυσοχοΐδη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα