ΑΘΗΝΑ
19:45
|
27.04.2024
«Σταματήστε να προμηθεύετε όπλα που χρησιμοποιούνται για να σκοτωθούν άμαχοι»
Πρότεινε στον Μακρόν να παρουσιάσει μια παρόμοια πρόταση στη Μέση Ανατολή
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκεχειρία στην Ουκρανία κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού ζήτησε, χθες Σάββατο, ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που προβλήθηκε από την ουκρανική τηλεόραση.

«Οι Ρώσοι πρέπει να παύσουν πυρ κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτό συνέβαινε πάντα», είπε η δημοσιογράφος, μιλώντας, με τον Γάλλο πρόεδρο να απαντά: «Ναι, θα το ζητήσουμε». «Ο κανόνας της χώρας υποδοχής είναι να κινείται συμβαδίζοντας με το Ολυμπιακό κίνημα» πρόσθεσε κάνοντας λόγο για ένα «μήνυμα ειρήνης».

«Προσφέρω μια πρόταση ως απάντηση στο Μακρόν: Σταματήστε να προμηθεύετε όπλα που χρησιμοποιούνται για να σκοτωθούν άμαχοι. Σταματήστε να χρηματοδοτείτε την τρομοκρατία», ήταν η δηκτική αντίδραση της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Προτείνω επίσης στον Μακρόν να παρουσιάσει μια παρόμοια πρόταση στα μέρη της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή. Πολλά εξαρτώνται πιθανώς από το τι λέει η Γαλλία εκεί», πρόσθεσε.

Όσο αφορά στο αθλητικό κομμάτι των Ολυμπιακών Αγώνων, την Πέμπτη, ο πρόεδρος της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής είπε ότι η Ρωσία δεν θα μποϊκοτάρει τους Αγώνες του Παρισιού, παρά τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν από τη ΔΟΕ στους αθλητές, ως τιμωρία για την εισβολή στην Ουκρανία.

Παρόλα αυτά, η δήμαρχος του Παρισιού Αν Χινταλγκό δήλωσε στο Reuters σε συνέντευξή της τις προηγούμενες ημέρες ότι «θα προτιμούσε» να μην έρθουν στην γαλλική πρωτεύουσα Ρώσοι και Λευκορώσοι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για συνομιλίες με το Κίεβο αυτή τη στιγμή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα