ΑΘΗΝΑ
12:26
|
19.05.2024
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία, σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα.
Βλαντίμιρ Πούτιν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία η οποία διεξήχθη στην Ρωσία με στόχο την ανανέωση της προεδρικής του θητείας, σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα.

Τα εκλογικά τμήματα στις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας έκλεισαν στη Μόσχα και την κοντινή περιοχή, ενώ τελείωσε και η διαδικτυακή ψηφοφορία.

Οι ρωσικές προεδρικές εκλογές διεξάγονται σε τρεις ημέρες, στις 15, 16 και 17 Μαρτίου, με τη δυνατότητα διαδικτυακής ψηφοφορίας σε περίπου το ένα τρίτο των περιφερειών της χώρας. Τέσσερις υποψήφιοι διεκδικούν το ανώτατο αξίωμα, και συγκεκριμένα οι Βλαντισλάβ Νταβάνκοφ (προτάθηκε από το κόμμα New People), Νικολάι Χαριτόνοφ (προτεινόμενος από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ή CPRF), ο Βλαντιμίρ Πούτιν (αυτοπροτεινόμενος) και ο Λεονίντ Σλούτσκι (προτείνεται από το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα της Ρωσίας ή LDPR).

Στη Μόσχα δημιουργήθηκαν περισσότερα από 2.200 εκλογικά τμήματα και η διαδικτυακή ψηφοφορία ήταν διαθέσιμη όλο το εικοσιτετράωρο. Εκτός από τους κατοίκους της Μόσχας, Ρώσοι πολίτες που προέρχονται από άλλες περιοχές της χώρας θα μπορούσαν επίσης να ψηφίσουν στην πρωτεύουσα μετά την υποβολή της σχετικής αίτησης. Στην περιοχή της Μόσχας ιδρύθηκαν περισσότερα από 3.900 εκλογικά τμήματα.

Η τελική προσέλευση των ψηφοφόρων στις ρωσικές προεδρικές εκλογές στο LPR ανέρχεται στο 87,12%

Η τελική προσέλευση των ψηφοφόρων στις ρωσικές προεδρικές εκλογές στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ (LPR) ανέρχεται στο 87,12%, δήλωσε στους δημοσιογράφους η Γιελένα Κραβτσένκο, επικεφαλής της περιφερειακής εκλογικής επιτροπής.

«Δεν καταγράφηκαν παρατυπίες τις τρεις ημέρες της ψηφοφορίας. Η [τελική] προσέλευση των ψηφοφόρων είναι 87,12%,» είπε.

Πρόσθεσε ότι οι ψηφοφόροι συμμετείχαν ανυπόμονα στις εκλογές παρά τις επιθέσεις με drone.

Ο ιστότοπος της ρωσικής εκλογικής αρχής επλήγη από σχεδόν οκτώ εκατομμύρια επιθέσεις χάκερ το 2024

Σχεδόν οκτώ εκατομμύρια δυνητικά επικίνδυνες επιθέσεις στον ιστότοπο της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Ρωσίας (CEC) έχουν καταγραφεί από την αρχή του έτους, δήλωσε το μέλος της CEC Ιγκόρ Μπορίσοφ.

«Σχεδόν οκτώ εκατομμύρια επεισόδια δυνητικά επικίνδυνων επιπτώσεων έχουν καταγραφεί στον ιστότοπο της CEC από την 1η Ιανουαρίου, από μέτρια έως υψηλή σοβαρότητα, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων σκόπιμων επιθέσεων DDoS που διήρκεσαν 14 λεπτά», δήλωσε ο Μπορίσοφ στο κέντρο πληροφοριών CEC.

Σύμφωνα με τον ίδιο, περισσότερες από 19.000 δυνητικά επικίνδυνες επιθέσεις μέτριας και υψηλής σοβαρότητας καταγράφηκαν μεταξύ της έναρξης της ψηφοφορίας στις ρωσικές προεδρικές εκλογές έως τις 3:00 μ.μ. ώρα Μόσχας (12:00 μ.μ. GMT) την Κυριακή, συμπεριλαμβανομένων εννέα στοχευμένων επιθέσεων DDoS συνολικής διάρκειας 38 λεπτών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζημιές από έκρηξη χειροβομβίδας στην Αγία Βαρβάρα

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ νότια του Ρεθύμνου

Εκλογές ΤΕΕ: Στις κάλπες σήμερα οι Μηχανικοί

11 χρόνια ΒΙΟΜΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα