ΑΘΗΝΑ
17:56
|
30.04.2024
Όπως καταγγέλθηκε από μέλη του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού, η επέμβαση της Αστυνομίας έγινε χωρίς παρουσία εισαγγελέα.
Φωτ.: alterthess.gr
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στον εισαγγελέα αναμένεται να μεταφερθούν σήμερα οι 49 συλληφθέντες κατά τη διάρκεια της χθεσινής εφόδου της ΕΛ.ΑΣ. στην Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παράβαση του νόμου περί όπλων και περί φωτοβολίδων.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε μετά από πληροφορίες ότι άγνωστοι προσπάθησαν να προκαλέσουν φθορές στην υπό ανέγερση βιβλιοθήκη, στον χώρο της πρώην κατάληψης του Βιολογικού, με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε 49 προσαγωγές που στη συνέχεια μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Εντωμεταξύ οργισμένη παραμένει η εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς όπως καταγγέλθηκε από μέλη του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού, η επέμβαση της Αστυνομίας έγινε χωρίς παρουσία εισαγγελέα.

«Ζητήσαμε παρουσία εισαγγελέα, μας είπαν ότι υπήρχε εισαγγελέας. Επί μία ώρα και 10 λεπτά ήμασταν στα τρία μέτρα από την πόρτα που γινόταν οι προσαγωγές. Δεν παρουσιάστηκε κανένας εισαγγελέας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής του ΑΠΘ και αντιπρόεδρος του ΕΣΔΕΠ, Γιώργος Αγγελόπουλος.

«Ζητάμε κατ’ επανάληψη να μάθουμε τα αδικήματα που συντελέστηκαν για να υπάρξουν τόσες προσαγωγές και δεν μας λένε. Ψάχνουμε τον εισαγγελέα και δεν τον βρίσκουμε, αν είναι εδώ δεν δέχθηκε να συναντήσει την αντιπροσωπεία των καθηγητών» ανέφερε σε προφορική της ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους και τους διαμαρτυρόμενους φοιτητές η αναπληρώτρια καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου του ΑΠΘ Ιφιγένεια Καμτσίδου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διαθέσιμη η τηλεφωνική γραμμή 10201 για την προστασία των ανηλίκων

Η διεθνής κοινότητα ξέχασε τους πεινασμένους Σουδανούς

Στο πλευρό των Παλαιστινίων φοιτητές στη Βηρυτό

Παραδοχή της AstraZeneca για παρενέργειες του εμβολίου της κατά του κορονοϊού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα