ΑΘΗΝΑ
10:21
|
02.05.2024
«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά αυτήν την αξιολόγηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «είναι βαθιά εμπλεκόμενες» στη σύγκρουση στο Ουκρανία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μόσχα αποκηρύσσει την εκτίμηση των Ηνωμένων Πολιτειών για τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία και δεν έχει καμία πρόθεση να την ακούσει, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφέρει το TASS.

Νωρίτερα, ένας αξιωματούχος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSC) είπε στους δημοσιογράφους ότι η Ουάσιγκτον επέκρινε τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία ως «ούτε ελεύθερες ούτε δίκαιες».

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά αυτήν την αξιολόγηση. Μιλώντας σε δημοσιογράφους αργά χθες το βράδυ, ο [Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ] Πούτιν σημείωσε ότι τέτοιες εκτιμήσεις ήταν αρκετά αναμενόμενες και προβλέψιμες», είπε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «είναι βαθιά εμπλεκόμενες» στη σύγκρουση στο Ουκρανία.

«Στην πραγματικότητα, αυτή η χώρα μάχεται εναντίον μας. Προφανώς, δύσκολα θα περίμενε κανείς άλλες εκτιμήσεις, αν και, επιτρέψτε μου να το ξαναπώ: Διαφωνούμε κατηγορηματικά μαζί τους και αυτή δεν είναι μια άποψη που δεν είμαστε διατεθειμένοι να προσέξουμε, ούτε έχει οποιαδήποτε σημασία για εμάς αυτές τις μέρες», τόνισε.

Η Ρωσία διεξήγαγε τις πρώτες τριήμερες προεδρικές εκλογές την περίοδο 15-17 Μαρτίου. Η εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία, επίσης η πρώτη, ήταν διαθέσιμη σε ψηφοφόρους σε 29, ή περίπου στο ένα τρίτο, των περιφερειών της χώρας. Σύμφωνα με την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, μετά την επεξεργασία του 99,43% των εκθέσεων καταμέτρησης ψήφων από τις τοπικές εκλογικές επιτροπές, ο νυν αρχηγός του κράτους Βλαντιμίρ Πούτιν είχε ένα ηχηρό προβάδισμα έναντι των τριών αντιπάλων του με 87,32% των ψήφων.

Παρατηρητές της ΚΑΚ αναφέρουν ότι δεν υπήρξε νοθεία

Παρατηρητές από την Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών (CIS) δεν βρήκαν κρούσματα νοθείας κατά τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία, δήλωσε ο επικεφαλής της επιβλέπουσας αποστολής της CIS, Ιλκομ Νεμάτοφ.

«Οι παρατηρητές της ΚΑΚ δεν ανέφεραν καμία νοθεία που θα μπορούσε να επηρεάσει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, τα αποτελέσματα των εκλογών», είπε ο Νεμάτοφ στους δημοσιογράφους.

Η αποστολή διαπίστωσε ότι η διαδικασία ψηφοφορίας και η καταμέτρηση ψήφων ήταν καλά οργανωμένες και σε πλήρη συμμόρφωση με τη ρωσική νομοθεσία. Οι ρωσικές προεδρικές εκλογές «ήταν δίκαιες και δημοκρατικές», υπογράμμισε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον Νεμάτοφ, η αποστολή ήταν διαφανής στο έργο της στις εκλογές του περασμένου Σαββατοκύριακου. Οι παρατηρητές επιθεώρησαν περίπου 2.000 εκλογικά τμήματα σε 28 ρωσικές περιφέρειες, είπε, ενώ το 2021, η αποστολή εποπτείας της ΚΑΚ κάλυψε μόνο 14 ρωσικές περιοχές. Συμμετείχαν 194 παρατηρητές από χώρες της ΚΑΚ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ρωσία καλεί έρευνα για τους μαζικούς τάφους στη Γάζα

Τέλος οι διπλωματικές σχέσεις της Κολομβίας με το Ισραήλ

Το Ισραήλ απειλεί με αντίποινα ενάντια της Παλαιστινιακής Αρχής λόγω Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα