ΑΘΗΝΑ
01:48
|
08.09.2024
Ισραηλινή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον αρχηγό της Μοσάντ κατευθύνεται στο Κατάρ για επανάληψη των διαπραγματεύσεων με την Χαμάς.
Στρατιωτικά οχήματα, drones επιτήρησης τανκς και στρατιωτικά ελικόπτερα περικύκλωσαν το συγκρότημα και άρχισαν να πυροβολούν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν, ξανά, στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, όπου είχαν πραγματοποιήσει πολύνεκρη επιχείρηση και τον περασμένο Νόεμβριο, συνέλαβαν πάνω από 80 άτομα και διέταξαν την εκκένωση των κατοίκων στη συνοικία Ρεμάλ, όπου βρίσκεται το νοσοκομείο.

«Για να διατηρήσετε την ασφάλειά σας, πρέπει να εκκενώσετε αμέσως την περιοχή», ανέφερε εκπρόσωπος του στρατού στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, δίνοντας εντολή στους πολίτες να κατευθυνθούν δυτικά και νότια.

Η έφοδος ξεκίνησε νωρίς το πρωί, όταν άνδρες των ειδικών ισραηλινών δυνάμεων εισέβαλαν στο νοσοκομείο μεταμφιεσμένοι με πολιτικά ρούχα. Μετά από αυτό, στρατιωτικά οχήματα, drones επιτήρησης τανκς και στρατιωτικά ελικόπτερα περικύκλωσαν το συγκρότημα και άρχισαν να πυροβολούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα κτίρια του νοσοκομείου που υπολειτουργεί εδώ και μήνες, τυλίχθηκε στις φλόγες έπειτα από αεροπορικό πλήγμα, ενώ ο αριθμός των νεκρών δεν μπορεί να προσδιοριστεί καθώς νεκροί κείτονται στην περιοχή που είναι αδύνατον να προσεγγίσει κανείς.

«Τα εγκλήματα της ισραηλινής κατοχής δεν θα δημιουργήσουν καμία εικόνα νίκης για τον Νετανιάχου και τον ναζιστικό στρατό του», ανέφερε σε δήλωσή της, καταδικάζοντας την νέα επίθεση, η Χαμάς. «Τα εγκλήματα της κατοχής εκφράζουν σύγχυση και απώλεια ελπίδας για την επίτευξη στρατιωτικής νίκης», προσθέτει.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, άλλες παλαιστινιακές ομάδες ανέφεραν ότι η στόχευση νοσοκομείων «αποτελεί συνέχεια του εξοντωτικού πολέμου που διεξάγεται από την κατοχή εναντίον του παλαιστινιακού λαού και κατάφωρη παραβίαση όλων των διεθνών συμβάσεων και νόμων».

Η νέα επιδρομή στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα, το μεγαλύτερο της Λωρίδας της Γάζας, έρχεται καθώς μια ισραηλινή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον αρχηγό της Μοσάντ κατευθύνεται στο Κατάρ για επανάληψη των διαπραγματεύσεων με την Χαμάς, με σκοπό την εξασφάλιση μιας εκεχειρίας έξι εβδομάδων βάσει της οποίας οι Παλαιστίνιοι μαχητές θα απελευθερώσουν 40 ομήρους, δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος.

Αυτό το στάδιο των διαπραγματεύσεων θα μπορούσε να διαρκέσει τουλάχιστον δύο εβδομάδες, εκτίμησε ο αξιωματούχος, επικαλούμενος δυσκολίες που μπορεί να έχουν οι εκπρόσωποι της Χαμάς στην επικοινωνία τους με την ομάδα στον πολιορκημένο θύλακα μετά από περισσότερους από πέντε μήνες πολέμου.

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας πραγματοποιείται καθώς ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου επανέλαβε την πρόθεσή του να εισβάλει στην πόλη της Ράφα, η οποία φιλοξενεί περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο Παλαιστίνιους που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους λόγω των αδιάκριτων ισραηλινών βομβαρδισμών.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανακοίνωσε ότι 81 άνθρωποι σκοτώθηκαν από το Ισραήλ τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ άλλοι 116 τραυματίστηκαν. Ως αποτέλεσμα, ο συνολικός αριθμός των Παλαιστινίων νεκρών ανήλθε σε 31.726, ενώ άλλοι 73.792 τραυματίστηκαν, πρόσθεσε το υπουργείο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα