ΑΘΗΝΑ
23:54
|
08.05.2024
Συγκέντρωση στις 11 το πρωί έξω από τα δικαστήρια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε συγκέντρωση έξω από το δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης καλούν, σήμερα Δευτέρα στις 11 το πρωί, συλλογικότητες της πόλης, καθώς εκείνη την ώρα αναμένεται να δικαστούν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο τα 49 άτομα που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής εφόδου το απόγευμα του Σαββάτου στην Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Οι συλληφθέντες, 31 άνδρες και 18 γυναίκες ηλικίας από 19 έως 30 ετών,  οδηγήθηκαν χθες το πρωί κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου η εισαγγελέας άσκησε εις βάρος τους ποινική δίωξη για σοβαρή διατάραξη ομαλής λειτουργίας νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου και επιπλέον για απείθεια, επειδή αρνήθηκαν να υποβληθούν σε δακτυλοσκοπική εξέταση.

Όπως αναφέρουν οι 49, σε ανακοίνωση τους χθες, μέσα από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης:

«Μετά από πρόταση της εισαγγελίας, η κράτησή μας παρατάθηκε και τη σημερινή μέρα, καθώς μάλιστα μας αναφέρθηκε πως στερούμε τη δυνατότητα των υπόλοιπων φοιτητών να σπουδάσουν, επιβεβαιώνοντας την εκδικητικότητα και την πολιτική διάσταση των κατηγοριών. Η παράταση της κράτησης μας, που συνοδεύεται από την αυστηρή στάση των μπάτσων εντός των κρατητηρίων (βλ. πολύωρη κράτηση, αδυναμία πρόσβασης σε βασικά αγαθά πχ φάρμακα, σερβιέτες) δε μας τρομοκρατεί αλλά μας πεισμώνει. Η αλληλεγγύη μεταξύ μας, όσο και από τους έξω συντρόφους/ισσες είναι για μια ακόμα φορά συγκινητική και η κινητήριος δύναμη για τη συνέχεια. Οι αγώνες ενάντια στην υποτίμηση των ζωών μας δεν καταστέλλονται. Να αντισταθούμε στα σχέδια κράτους και κεφαλαίου για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων με αδιαμεσολάβητους, ανυποχώρητους κι από τα κάτω αγώνες.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα