ΑΘΗΝΑ
15:12
|
02.05.2024
Η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά το ενδεχόμενο σύνδεσης του κυκλώματος trafficking με αυτό της «Λορέλας».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε δύο επιπλεόν συλλήψεις προχώρησε σήμερα η ΕΛ.ΑΣ., για το κύκλωμα μαστροπείας που εξέδιδε ανήλικα κορίτσια σε ξενοδοχεία της Αθήνας, στις περιοχές Βύρωνα, Αιγάλεω και πλατείες Αττικής και Ομονοίας.

Πρόκειται για δύο άνδρες, 55 και 36 χρονών, οι οποίοι «συνόδευαν» τα ανήλικα κορίτσια στα «ραντεβού», μεταφέροντας τα στα σημεία συνάντησης. Ο 55χρονος φέρεται να είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε κύκλωμα trafficking τον περασμένο Ιανουάριο, όμως είχε αφεθεί ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση και αναμένεται οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σημειώνεται πως για την υπόθεση έχουν συλληφθεί ακόμα τέσσερις ημεδαποί, δύο γυναίκες και δύο άντρες, για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση.

Σχέση μεταξύ των κυκλωμάτων βλέπουν οι Αρχές

Τυχόν σύνδεση του νέου κυκλώματος μαστροπείας ανήλικων κοριτσιών με αυτό που είχε εξαρθρωθεί τον περασμένο Ιανουάριο, ερευνούν πλέον οι αστυνομικές αρχές.

Ύστερα από έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε πως, δύο από τις επτά ανήλικες που εκμεταλλευόταν το συγκεκριμένο κύκλωμα μαστροπείας, συμμετείχαν και στο αντίστοιχο κύκλωμα της «Λορέλας», που είχε εξαρθρώσει η Προστασία Ανηλίκων.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η «Λορέλα» όσο και ο φωτογράφος κρίθηκαν προφυλακιστέοι, μετά την απολογία τους. Ο 34χρονος φέρεται να είχε αναρτήσει στα μέσα Απριλίου φωτογραφίες δύο εκ των θυμάτων σε ιστότοπο, μέσω του οποίου προγραμματίστηκαν τουλάχιστον 10 «ραντεβού» σε ξενοδοχεία του κέντρου της Αθήνας.

Από την έρευνα των διωκτικών Αρχών προέκυπτε ότι η 31χρονη «Λορέλα» ήταν αυτή που προσέγγιζε τα ανήλικα κορίτσια και στη συνέχεια τα εκπόρνευε, έχοντας κανονίσει να λαμβάνει μερίδιο από τις αμοιβές.

Η δικογραφία φέρεται να περιέχει μαρτυρίες ότι η γυναίκα, είχε αναπτύξει από το 2022 φιλικές σχέσεις με μία 15χρονη για την οποία φρόντιζε να βρίσκει «πελάτες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χάγη: Απέρριψε τα έκτακτα μέτρα για τις γερμανικές εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

Αστυνομία και εθνοφρουρά εισέβαλαν στο UCLA-Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Κιλκίς: Άνδρας επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικούς

ΕΠΑΛ: Από το ξύλο για γειτονιές και οπαδικά στις γροθιές για ένα like ή γιατί κοίταξε το αγόρι της συμμαθήτριας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα