ΑΘΗΝΑ
10:03
|
02.05.2024
Από τον Οκτώβριο του 2023, το Τορόντο έχει γίνει μάρτυρας 203 επιβεβαιωμένων εγκλημάτων μίσους, μια αύξηση-ρεκόρ κατά 93% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αριθμός των αντισημιτικών και αντιμουσουλμανικών εγκλημάτων μίσους στη μεγαλύτερη πόλη του Καναδά, το Τορόντο, έχει αυξηθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα, ανακοίνωσε η αστυνομία του Τορόντο τη Δευτέρα.

Το Τορόντο έχει δει 69 συλλήψεις και 173 κατηγορίες που σχετίζονται με εγκλήματα μίσους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Myron Demkiw σε δήλωση. Από τον Οκτώβριο του 2023, το Τορόντο έχει γίνει μάρτυρας 203 επιβεβαιωμένων εγκλημάτων μίσους, μια αύξηση-ρεκόρ κατά 93% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, πρόσθεσε η δήλωση.

Ο αρχηγός της αστυνομίας είπε ότι οι κλήσεις για εγκλήματα μίσους μειώθηκαν τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, αλλά στη συνέχεια αυξήθηκαν τον Φεβρουάριο κατά 67%. Από τα 84 εγκλήματα μίσους μέχρι στιγμής το 2024, το 56% είναι αντισημιτικά, είπε ο Demkiw.

Η δεύτερη υψηλότερη κατηγορία μεροληψίας φέτος είναι τα εγκλήματα μίσους που στοχεύουν τις κοινότητες ΛΟΑΤΚΙ+, ακολουθούμενα από εκείνα κατά των Μαύρων και κατά των Μουσουλμάνων/Αραβών/Παλαιστινίων, πρόσθεσε ο Demkiw.

Η τελευταία σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου, όταν μαχητές της Χαμάς εισέβαλαν στο Ισραήλ, σκοτώνοντας 1.200 ανθρώπους και αιχμαλωτίζοντας 253 ομήρους σύμφωνα με τους ισραηλινούς καταλογισμούς. Από τότε, η επίθεση του Ισραήλ έχει σκοτώσει περισσότερους από 31.000 πολίτες της Γάζας, σύμφωνα με Παλαιστίνιους υγειονομικούς αξιωματούχους.

«Ενώ όλες οι μορφές εγκλημάτων μίσους προκαλούν ανησυχία, γνωρίζω αφότου μίλησα με ανθρώπους στην κοινότητα ότι η ισλαμοφοβία είναι μια σημαντική ανησυχία και, δεδομένων των στατιστικών μας, ανησυχώ για σημαντική υστέρηση αναφοράς σε αυτό το θέμα», είπε ο Demkiw στους δημοσιογράφους.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανάληψη ευθύνης για παρέμβαση σε εκδήλωση με ομιλητή τον Χρυσοχοΐδη

Θεσσαλονίκη: Σπασμένα και ξεριζωμένα δέντρα που είχαν φυτευτεί στη μνήμη των νεκρών των Τεμπών

Κασσελάκης για Μάτι: Ν’ αλλάξει η δικαιοσύνη της ατιμωρησίας

Κατεδάφιση Σοβιετικού Μνημείου στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα