ΑΘΗΝΑ
06:14
|
04.05.2024
Το έργο έγινε έξω από το σημείο στο οποίο δημιουργήθηκε, στο πάρκο Finsbury, στο  Ίσλινγκτον Νορθ.
Το νέο έργο του Banksy σε τοίχο κτιρίου του βορείου Λονδίνου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα τοιχογραφία με μήνυμα για το φυσικό περιβάλλον στις πόλεις δημιούργησε στο Λονδίνο ο γνωστός Βρετανός καλλιτέχνης Banksy που αρνείται να αποκαλύψει την πραγματική του ταυτότητα.

Το νέο έργο του διάσημου καλλιτέχνη (που προστατεύει με κάθε τρόπο το δικαίωμά του να παραμείνει ανώνυμος) με επίκεντρο μία γερασμένη κερασιά και ένα κορίτσι,  έγινε ανάρπαστο με αποτέλεσμα να σχηματίζονται έξω από το σημείο στο οποίο δημιουργήθηκε, στο πάρκο Finsbury, στο  Ίσλινγκτον Νορθ.

Η τοιχογραφία παρουσιάζει μία κουρασμένη και άρρωστη κερασιά, δίχως ίχνος φύλλων ή ανθών, με τον τοίχο που έχει για φόντο καταπράσινο.

Την ευαρέσκειά του για την δημιουργία της νέας συμβολικής τοιχογραφίας του Μπάνκσι εξέφρασε μεταξύ άλλων και ο πρώην ηγέτης των Εργατικών και βουλευτής, Τζέρεμι Κόρμπιν, δηλώνοντας:

«Ο ερχομός του Μπάνκσι εδώ στο Πάρκο Φίνσπουρ φέρει μπόλικο πράσινο εκεί που χρειάζεται περισσότερο πράσινο. Είμαστε η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή εκλογικής περιφέρειας στη χώρα» είπε ο Κόρμπιν.

Ακόμη μεγαλύτερη ικανοποίηση είχε όμως ο Ελληνοκύπριος Άλεξ Γεωργίου, του οποίου η εταιρία έχει το κτίριο όπου έγινε η τοιχογραφία του Banksy και το οποίο είναι άδειο καθώς διατίθεται για ενοικίαση. Όπως ομολογεί και ο ίδιος, όταν είδε για πρώτη φορά το έργο αργά το βράδυ της Κυριακής και το ξαναείδε το πρωί τις επόμενης μέρας, δηλώνοντας πως δεν πίστευε στα μάτια του!

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Όχι άλλη τοξικότητα

«Χιόνισε» στην Ξάνθη: Το χαλάζι την έντυσε στα λευκά

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κένυα: Καταφθάνει κυκλώνας

Συναγερμός για τοξικό νέφος στο Βερολίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα