ΑΘΗΝΑ
16:57
|
21.06.2024
Έχουν αποσταλεί εξώδικα και στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου προκειμένου να δώσει απαντήσεις για ποιον λόγο κατείχε τα προσωπικά δεδομένα εκλογέων.
Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μέσα σε 24 ώρες, από χθες Καθαρά Δευτέρα (18/3) και μέχρι σήμερα το πρωί Τρίτη (19/3), πάνω από τριάντα απόδημοι που είδαν τα προσωπικά τους δεδομένα να γίνονται κουρελόχαρτα για τις πολιτικές βλέψεις της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, κατέθεσαν αγωγή κατά του υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1, οι αγωγές έχουν κατατεθεί από Έλληνες πολίτες που ζουν σε Ολλανδία, Βρετανία, Σουηδία, Φινλανδία, Νορβηγία, Γερμανία, Γαλλία, Δανία, Ισπανία, ΗΠΑ και Αυστραλία.

«Η πρώτη αγωγή κατατέθηκε και από την καθαρά Δευτέρα μέχρι σήμερα έχουμε άλλες τριάντα αγωγές», σημείωσε ο Βασίλης Σωτηρόπουλος επισημαίνοντας ότι οι αγωγές στρέφονται κατά τους υπουργείου Εσωτερικών και όχι κατά κάποιου συγκεκριμένου προσώπου.

Οι πολίτες στέφονται κατά του υπουργείου Εσωτερικών ζητώντας αποζημίωση καθώς «δεν προστάτευσε τα προσωπικά δεδομένα που έδωσαν οι πολίτες  για να πάρουν μέρος στις εκλογές».

Όσον αφορά στην ευρωβουλευτή της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος ανέφερε ότι έχουν αποσταλεί εξώδικα προκειμένου να δώσει απαντήσεις για ποιον λόγο κατείχε τα προσωπικά δεδομένα εκλογέων.

Παράλληλα επεσήμανε ότι οι αγωγές έχουν γίνει από πολίτες που ήταν στις λίστες για τις εκλογές του 2023 όμως υπάρχουν αμφιβολίες από κάποιους απόδημους και για τις φετινές λίστες.

«Ήταν στις λίστες του 2023 και κάποιοι απ’ αυτούς ήταν και κάποιοι που γράφτηκαν τώρα όμως οι αγωγές είναι από τους πολίτες που ήταν στις λίστες του 2023», επεσήμανε ο Βασίλης Σωτηρόπουλος και υπογράμμισε ότι το email είναι απόρρητο και δεν χορηγείται στα κόμματα. Κάποιοι έχουν ανησυχήσει για το αδιάβλητο των ευρωεκλογών. Είναι άνθρωποι από το εξωτερικό που πρόκειται να ψηφίσουν και στις εκλογές που έρχονται. Είναι άνθρωποι που δεν έχουν δηλώσει ότι θέλουν να χρησιμοποιηθεί το email τους από την κυρία Ασημακοπούλου».

Διαβάστε επίσης:


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα