ΑΘΗΝΑ
16:10
|
28.04.2024
Ελληνίδα κάτοικος Ολλανδίας ζητά από το υπουργείο Εσωτερικών χρηματική ικανοποίηση, λόγω ηθικής βλάβης, ποσού 20.000 ευρώ.
Η μήνυση στρέφεται κατά του υπουργείου Εσωτερικών από το οποίο διέρρευσαν τα στοιχεία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τον σάλο που προκλήθηκε από την υπόθεση της διαρροής χιλιάδων διευθύνσεων Ελλήνων της διασποράς να μην υποχωρεί, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να «ρίξει στον Καιάδα» στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών αποφεύγοντας κάθε πολιτική ευθύνη, κατατέθηκε χθες και η πρώτη αγωγή κατά του ελληνικού Δημοσίου.

Η μήνυση στρέφεται κατά του υπουργείου Εσωτερικών από το οποίο διέρρευσαν τα στοιχεία και όχι κατά της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου και κατατέθηκε από Ελληνίδα που ζει στην Ολλανδία και ήταν μία από τους παραλήπτες των χιλιάδων email που έστειλε η υποψήφια -μέχρι πριν λίγες ημέρες- ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, η ενάγουσα δέχθηκε το επίμαχο email, όχι στην ηλεκτρονική διεύθυνση που δήλωσε για να ψηφίσει στις ευρωεκλογές, αλλά σε εκείνη που χρησιμοποίησε για να ψηφίσει στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Όπως αναφέρει ο νομικός εκπρόσωπος της ενάγουσας, Βασίλης Σωτηρόπουλος, έχει ήδη σταλεί εξώδικη δήλωση στην κ. Ασημακοπούλου με την οποία ζητείται ενημέρωση σχετικά με την προέλευση των δεδομένων της και μετά και τις κυβερνητικές ανακοινώσεις ότι η διαρροή έγινε στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών προς τον γραμματέα αποδήμων της Ν.Δ., η γυναίκα εγείρει την αξίωσή της κατά του Ελληνικού Δημοσίου για μη λήψη των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων της σύμφωνα με τον GDPR, ζητώντας χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης ποσού 20.000 ευρώ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

Η Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα